Delta i vår undersökning om utbildning och tävla om ett presentkort värt 300 kr på Filmstaden 📽️🍿

Studera i Karlskrona

Havet kallar på dig!

Karlskrona är en charmig skärgårdsstad som erbjuder flera typer av utbildningar. I Karlskrona kan du studera på högskola, gå en Yh-utbildning, yrkesutbildning eller folkhögskoleutbildning. Hitta din utbildning nedan!
Visar 1-20 av 46 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 46 träffar
1
2
3

Mer om Studera i Karlskrona

Funderar du på att studera i Karlskrona? Trots att Karlskrona är en relativt liten stad finns det mycket att se och göra. Som student i Karlskrona behöver du alltså inte gå sysslolös. Efter att du hittat din utbildning i Karlskrona kan du bland annat se fram emot att uppleva den fantastiska skärgården som omger staden. Staden har också flera vackra parker och intressanta museum. Du som gillar att fika (vilken student gör inte det?) kan glädjas åt den väl rotade kafétraditionen i Karlskrona.  

Utbildningar i Karlskrona

Karlskrona är den största staden i Blekinge och har drygt 35 000 invånare. Karlskrona finns med på UNESCO:s lista över världsarv. Staden har en marin historia som ständigt är närvarande i och med den närliggande skärgården och de olika formerna av örlogsverksamhet som bedrivs. Flera av utbildningarna som erbjuds i Karlskrona har därför marin koppling. Karlskrona centrum är beläget på ön Trossön som är en del av Blekinge Skärgård. Skärgården runt Karlskrona består av ett nittiotal öar i olika storlekar. Under sommarmånaderna är båttrafiken tät i skärgården.

Du som väljer att studera i Karlskrona kommer att få goda kommunikationsmöjligheter till övriga Sverige och Europa. Karlskrona ligger i anslutning till vägen E22 som går mellan Malmö och Kalmar. I Karlskrona stad finns tio busslinjer som trafikerar staden.

Närmsta flygplats ligger i Ronneby, 30 kilometer från Karlskrona centrum. Med tåget tar du dig enkelt till Göteborg med kust-till-kust-banan eller till Malmö och Köpenhamn med Öresundstågen. Om du känner för en weekend i Polen under din studietid i Karlskrona kan du hoppa på någon av de tre färjor som dagligen går till Gdynia i Polen.

Studentbostäder i Karlskrona

I Karlskrona finns flertalet fastighetsbolag som erbjuder studentbostäder, vilket bådar gott för dig som vill hitta studentbostad i Karlskrona. De studentbostäder som erbjuds i Karlskrona är oftast omöblerade. Det finns både korridorsboenden med ett eller flera rum eller vanliga studentlägenheter att välja mellan. Du som inte vill bo i studentbostad i Karlskrona kan leta förstahands- eller andrahandskontrakt på vanliga lägenheter eller bli inneboende hos någon.

Låter Karlskrona som en stad för dig och dina framtida studier? Då är det dags att hitta en utbildning i Karlskrona! Du kan välja mellan högskoleutbildningar i Karlskrona, Yh-utbildningar, yrkesutbildningar eller varför inte gå en folkhögskoleutbildning i Karlskrona? De studiealternativ som finns i Karlskrona är bara ett länkklick bort, se länkarna här nedan. Lycka till!

» Universitets- och högskolestudier i Karlskrona
» Yh-utbildningar i Karlskrona
» Yrkesutbildningar i Karlskrona
» Folkhögskoleutbildningar i Karlskrona

Jämför dina favoriter