Visa studentum.se som: Mobil

Vad är viktigt när du väljer vilken stad du ska plugga i? Gör vår undersökning (max 2 min) och var med och utse Sveriges bästa studiestad! 🎓

Akupunkturutbildning

Københavns Akupunkturskole
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Köpenhamn
2,5 år
Deltid
Icke studiemedelsberättigad
79 900 DKK Momsfri
Klassrum
Startdatum: 13-14 augusti 2020 - Köpenhamn
Akupunkturutbildning

Akupunkturutbildning

Akupunkturutbildning på den högsta nivån i Danmark

Köpenhamns Akupunkturskola erbjuder en utbildning med personlig utveckling och starka professionella kompetenser.

Målet med skolans akupunkturutbildning är att utbilda dig till en akupunktör med djup förståelse av akupunktur och traditionell kinesisk medicin.

Speciellt för skolan är att du lär dig omsätta tecken och symtom till relevanta och specifika behandlingar anpassade till den enskilda individen. På så vis blir du stark i att omsätta teori till klinisk praktik, vilket är nödvändigt när du står vid britsen och ska hjälpa människor i kris på grund av fysiska och psykiska tillstånd och sjukdomar.

Du lär dig sätta samman västlig och östlig medicinsk tankegång och att bygga en bro mellan dessa olika tankegångar. Det betyder att du förstår akupunkturen ur olika vinklar samt får förståelse för kommande klienter och kollegor inom hälsobranschen.

Undervisningen

Du får några av landets (och utlandets) mest erfarna och kompetenta undervisare som på ett inspirerande och levande sätt förmår att omvandla teori till praktik.

Utbilda dig till akupunktör i hjärtat av Köpenhamn

Vi har varje år många ansökningar till klasserna och tendensen är, år för år, att de fylls upp långt innan utbildningsstart. Du är därför säkrad utbildningsstart och ombedes att i god tid ansöka om plats och boka in en tid till ett personligt möte.

Skolan är en av de få i Danmark som lever upp till ETCMA-nivå (europeisk akupunkturstandard), på så vis är utbildningen också godkänd av de danska akupunkturföreningarna, Danska Akupunktörer samt praktiserande Akupunktörer. För dig betyder det att du kan bli medlem i dessa föreningar efter utbildningens slut, du kan RAB-registreras och du är säkrad en utbildning på högsta professionella nivå i Danmark.

Ett säkert val av skola

Några av våra studerande är på förhand helt säkra på att det är akupunktur de ska studera och akupunktör de vill utbilda sig till. Andra går och överväger möjligheten att bli akupunktör, och söker kanske samtidigt andra skolor och relaterade hälso- och behandlingsutbildningar.

Oavsett om du är i den ena eller andra gruppen, rekommenderar vi, att du besöker skolan för ett personligt möte eller öppet hus-arrangemang, och pratar med oss om utbildningen, dess innehåll och vilka möjligheter den ger. Du kan också komma förbi en skoldag och se hur vi undervisar och få träffa de andra studerande.

När du vänder dig till skolan bokar vi ett personligt möte, så att du kan vara ordentligt informerad innan du tar det slutliga beslutet om att ansöka till utbildningen.

Du rekommenderas att ansöka i god tid om plats. På hemsidan kbh-aku.dk kan du läsa mer om antagningskraven.

Vi har mellan 10 - 12 studerande per klass vilket ger en personlig inlärningsmiljö med god tid till att supervisera individen som nålas.

Klasserna fylls upp med först till kvarn-princip och har du några frågor om anmälan och start, är du välkommen att kontakta skolan på kbh-aku.dk.

Utbildningens längd och undervisningstid

Utbildningen varar 2,5 år och du ska vara fysiskt närvarande en vardag var 14:e dag. Utöver det är det i genomsnitt 4 - 5 helger om året. Det motsvarar att du sammanlagt är i skolan 75 skoldagar. Utöver det bör du räkna med en studietid på ca en timme per dag.

Klinisk praktik

Akupunktur är ett hantverk, eller rättare sagt ett konsthantverk, och därför kräver det mycket träning med palpering av punkter och nålteknik. Därav är det till varje undervisningstillfälle inlagt praktisk träning, och hela utbildningen innehåller 400 timmar klinisk praktik. Detta fortgår på skolan med de andra studerande och i skolans elevklinik, där det tränas på folk utifrån under supervision av skolans duktiga kliniska supervisors. De slutliga timmarna av praktik kan tas på en av de kliniker skolan samarbetar med fördelade över hela landet, alternativt svenska kliniker som uppfyller kraven.

Högt genomsnitt och stark motivation och lust

Skolan har ett mycket högt genomsnitt för landets examinationer, och samtidigt en låg avhoppningsprocent, vilket är ett uttryck för den motivation och lust som skapas tillsammans med undervisare och studenter.

Därmed är du riktigt väl utrustad för att möta de professionella utmaningar som uppstår i klinikarbetet som akupunktör, när du har avslutat studierna med en skriftlig och praktisk examen.

Akupunktur som ditt primära yrke

Som användare av akupunktur kan man få omkostnader till behandling täckt av Danmarks sjukförsäkring samt privata hälsoförsäkringar, men inte från den offentliga sjukförsäkringen. Utbildningen är privatfinansierad och inte CSN-berättigad, eftersom den inte går under Danska universitet. De politiska strömmarna går i riktning av ett godkännande av akupunktur inom få år, och när den kommer, står du bäst med en utbildning från denna skolan, då kortare utbildningar och kurser inte kommer bli godkända. Med diplom som akupunktör från denna skolan är du säkrad den högsta utbildningsnivån i Danmark, och därmed säkrad en framtid som utövande akupunktör som ditt primära yrke.

Skolans studerande om utbildningen

Akupunkturskolan är en mycket ambitiös skola med en ödmjuk och levande tillgång till akupunkturen, och är präglad av deras entusiastiska och mycket duktiga undervisare.”

”Super bra undervisare-med humor glider allt lättare in. Det är underbart att märka passionen hos undervisarna.”

För mer information om Akupunkturutbildning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kursinnehåll

Utbildningens innehåll

Utbildningen är sammansatt så att du upplever god variation mellan att sitta och ta emot information, och samtidigt vara deltagande i en aktiv inlärningsmiljö.

Den är sammansatt efter den högsta standard och lever upp till kraven för Praktiserande akupunktörer samt den europeiska akupunkturorganisationen ETCMA. Utbildningen är naturligtvis RAB godkänd.

Så ansöker du

Ansökning och behörighetskrav

För att ta en akupunkturutbildning är det ett krav att du läser:

  • 200 timmar anatomi och fysiologi
  • 100 timmar sjukdomslära

Dessa kurser kan tas som fysisk undervisning eller online-undervisning. Allt efter vad du föredrar, bara det är färdigt senast ett år in i utbildningen.

Om du har en annan hälso-/vårdutbildning eller annan RAB godkänd utbildning blir du antagen direkt på akupunkturutbildningen.

Kostnader

Pris

NU FINNS ETT EARLY BIRD ERBJUDANDE PÅ UTBILDNINGEN

  • 69.900 DKK vid betalning av utbildningen innan kursstart
  • 74.900 DKK vid betalning av utbildningen i 3 delar inom det första året.
  • 79.900 DKK (minus deposition) vid betalning i 27 månads omgångar à 2607 DKK

Spara upp till 20.000 vid anmälning i Köpenhamn innan 1:a Maj

Priset täcker

Priset täcker alla 75 undervisningsdagarna samt alla obligatoriska läroböcker, nålar och behandlingsutgifter, administrationsomkostnader samt 368 av de 400 timmar klinisk praktik.

Här får du möjlighet för en professionell och personlig utvecklingsresa i en levande och meddrivande inlärningsmiljö samt gemensamhet med dina framtida kollegor.

Det finns möjlighet att betala i omgångar/uppdelat. Kontakta skolan för mer information om pris.

Bruttolönsavdrag

Betalning av akupunkturutbildningen kan omfattas av bruttolönsavdrag, om din arbetsgivare instämmer kan du på så vis betala för utbildningen innan det dras skatt från din lön.

Läs mer om bruttolönsavdrag på Skatterverket.se.

Fortsatta studier

Master Class vidareutbildning

Som den enda skolan i landet erbjuder vi en Master Klass påbyggnad till akupunkturutbildningen. Du kan välja om du vill vidareutbilda dig i akupunktur eller Kinesisk örtterapi. Läs mer om Master Class på kbh-aku.dk.

Andra kurser på skolan

Skolan erbjuder många kurser, temadagar och föredrag, och du kan hålla dig uppdaterad genom att anmäla dig till nyhetsbrevet samt uppdatera dig via kurskalendern på skolans hemsida.

Exempel på kurser på skolan:

Københavns Akupunkturskole

Københavns Akupunkturskole

Välkommen till Köpenhamns Akupunkturskola

Skolan erbjuder full akupunkturutbildning på högsta nivå i Danmark och Sverige samt mindre kurser i akupunktur och olika stödkurser till akupunktur. Köpenhamns Akupunkturskola startade år 2009 med en önskan om att göra en traditionell akupunkturutbildning inom kinesisk medicin, dock med...


Läs mer om Københavns Akupunkturskole och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Akupunkturutbildning

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Københavns Akupunkturskole

Nørre Søgade 27, 1.
1370 Köpenhamn

Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Akupunkturutbildning från Københavns Akupunkturskole, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Du kanske också är intresserad av: