Korta YH-utbildningar

Hydroponisk odling

Längd
12 veckor
Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
CSN-berättigad
Språk
Svenska
Längd
12 veckor
Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
CSN-berättigad
Språk
Svenska
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Hydroponisk odling

Vill du lära dig nya odlingsmetoder och bidra till hållbarhet och självförsörjning?

Vår YH-kurs ”Hydroponisk odling” ger dig kunskap att odla hydroponiskt och aquaponiskt med kvalitet. Vi samverkar med branschen och du får kompetens och nätverk att delta i forskning och utveckling inom området.

Hydroponisk odling innebär odling i vatten och aquaponisk odling är när man tillför ett  akvarium med fiskar så växterna också får näring. Hydroponi, aquaponi och kapillär odling är odlingsområden som växer snabbt och skapar ett genialt ekosystem för ökad hållbarhet, biodiversitet och självförsörjning.

Kursen startar 2 oktober 2023 och genomförs på distans under 12 veckor med 2-3 rekommenderade platsträffar. Du väljer själv om du vill delta på plats, via Teams eller ta del av inspelade föreläsningar. Föreläsningar sker 4-6 timmar per vecka och däremellan omsätter du på egen hand det du lär dig genom att odla privat eller professionellt. 

Vem ska gå kursen?
Kursen är för dig som är engagerad i odling och miljöhänsyn och vill lära dig att odla hydroponiskt och aquaponiskt på en kvalificerad nivå. Den är en rekommenderad "upskill" för dig som är yrkesverksam inom odling och gröna näringar, eller närliggande områden såsom fastigheter, boendemiljöer, livsmedelsförsörjning och jordbruk. 


Vad innehåller kursen?
Kursens mål är att ge dig kunskaper om hydroponisk, aquaponisk och kapillär odling kopplat till dagens och framtida områden i såväl stor som liten skala. Du får inblick i forskning och utveckling inom området, samt kunskap om hur du självständigt kan följa och bidra till utvecklingen. Kursen ger dig kompetens att kommunicera fördelar med hydroponisk odling inom självförsörjning, grön omställning och hållbar utveckling. 

Kursplanen i översikt
1. Hydroponisk teknik 3 veckor
2. Klimatstyrning 1 vecka
3. Näringslära 1 vecka
4. Odlingskunskap 3 veckor
5. Aeroba och anaeroba processer 2 veckor
6. Implementering och energiförsörjning 2 veckor

För mer information om Hydroponisk odling, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

LIA

LIA ingår inte i kursen, den vänder sig i första hand till yrkesverksamma.

Så ansöker du

Du som har gymnasiebetyg eller motsvarande kompetens och har arbetat ett år eller två säsonger inom gröna näringar eller närliggande områden är behörig att söka till YH-kursen "Hydroponisk odling". Säsongsarbete eller deltidsarbete kan räknas samman så det motsvarar ett års heltidsarbete. Erfarenheten gäller för både kommersiella och privata odlingar.

Med närliggande områden avses alla former av arbete inom gröna näringar, växthus, odling och inom livsmedelssektorn. Arbete inom hållbarhet och självförsörjning kopplat till bygg- och fastighetssektorn kan också räknas som relaterat arbete.

Examen & Intyg

Kursen motsvarar 30 yrkeshögskolepoäng (YH-poäng) och ger dig ett utbildningsintyg från Yrkeshögskolan och ett diplom från YH i Enköping.

Kostnader

Kursen är avgiftsfri. Du behöver ha en dator av normalstandard med bra ljud och bild för att kunna följa utbildningen på distans.

Fortsatta studier

Kursen syftar inte till forsatta studier, den är främst avsedd som kompetensutveckling för yrkesverksamma inom gröna näringar eller närliggande områden.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Hydroponisk odling

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Yrkeshögskolan i Enköping
Östra Järnvägsgatan 10
745 37 Enköping

Välkommen till Yrkeshögskolan i Enköping! Vi erbjuder aktuella YH-program och YH-kurser som leder till jobb och ger dig rätt kompetensutveckling i din yrkesroll. Du väljer om du vill studera heltid, deltid, på vår skola eller på distans. YH i Enköping...

Läs mer om Yrkeshögskolan i Enköping och visa alla utbildningar.

Highlights