Visa studentum.se som: Mobil

Pilotutbildning – Integrerad Trafikflygarutbildning

Volflight
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Jönköping
20 månader
Heltid
Studiemedelsberättigad
830 000 SEK Momsfri
Kommande starter
Jönköping
2020-01-13 
2020-08-17 
Trafikflygareutbildning

Pilotutbildning – Integrerad Trafikflygarutbildning

Vårt rykte om högkvalitativa utbildningar där man blir en riktigt duktig pilot och befälhavare är inget som någon hittat på. Flygbolagen ger oss goda betyg och är mer än nöjda med piloterna som har utbildats av oss. Våra nära samarbeten med bolag i branschen och en hög standard på utbildningen som flygbolagen sätter pris på gör att du har stor chans att få jobb. Hittills har 100% av våra elever fått jobb kort efter avslutade studier!

Om utbildningen

Vår integrerade trafikflygarutbildning är en heltidsutbildning som inkluderar både teoretisk och praktisk utbildning. Utbildningen bedrivs under 20 månader och resulterar i att du efter utbildningen är innehavare av ett EASA-godkänt flygcertifikat och redo för att söka jobb.

För oss är det en självklarhet att du ska framföra ditt flygplan på bästa och säkraste sätt. Med erfarna instruktörer, personligt bemötande av dig som elev och stor entusiasm gör att du har de bästa förutsättningarna.

Så ansöker du

Hur ansöker du?

Allt börjar med att du skickar en intresseanmälan. När vi mottagit din anmälan så kommer du att få ytterligare information om utbildningen och om du sedan vill fortsätta och göra en ansökan så bokar du in ett möte och studiebesök hos oss där du kommer att få en personlig presentation av skolan och kunna genomföra en intervju som är en del av ansökan.

Nedan har du antagningskraven till vår integrerade pilotutbildning, du behöver inte uppfylla punkt 2 & 3 för att komma på besök och genomföra intervjun. Efter intervjun så kommer du få ett antagningsbesked för kursen, uppfyller du inte samtliga krav vid intervjutillfället så får du ett preliminärt antagningsbesked tills att du kan visa upp samtliga kvalifikationer.

Antagningskrav

För att söka till vår pilotutbildning krävs att du uppfyller följande krav:

  1. Intervju.Vi vill träffa dig personligen för en intervju för ansökan.

  2. Betyg.Godkända gymnasiebetyg i Engelska A/5, Matte B/2b och Fysik 1a. Har du inte betyg i samtliga kurser så kan du antingen skriva prov i dem hos oss eller läsa upp dem på Komvux.

  3. Medical Class 1.Du måste genomgå och bli godkänd i en flygmedicinsk undersökning. Se till att boka en tid för det snarast då det kan vara väntetider.

För att ansöka till utbildningen kontaktar du skolan via telefon eller gör en intresseanmälan!

Planerade kursstarter:

2020 

 • Vårtermin 13 januari
 • Hösttermin 17 augusti

2021

 • Vårtermin 11 januari
 • Hösttermin 16 augusti

Examen & Intyg

Certifierad trafikflygare. CPL/IR/ME + MCC & JOC.

Kostnader

Kostnad

 • Totalt: 830 000 SEK
 • 350 000 SEK vid kursstart, låna resten av skolan.

Vi erbjuder en unik möjlighet att finansiera den integrerade pilotutbildningen. Det funkar så att du betalar en startavgift på 350.000 SEK för att få påbörja utbildningen. Sen kan du låna resten av oss som du sedan börjar betala av efter avslutade studier. Vi lånar ut mer än CSN och till en lägre ränta (följer CSN:s ränta men alltid 2 punkter under).

För 350.000 SEK blir du färdigutbildad trafikpilot, du behöver alltså inte betala någonting till oss under utbildningens gång.

Finansiering 

 • Privat
 • Volflight studielån
 • Lendo

 

Kursbeskrivning

Antal platser

20 platser per kursstart

PRE-SOLO & SOLO

Vid kursstart inleds en månads heltidsstudier hos Volflight med VFR-fasens teoretiska del. När VFR-teorin, motsvarande PPL-teorin är färdig så påbörjas den första praktiska flygutbildningen. Denna fas i utbildningen genomförs på Sicilien under 10 veckor på vår training site där.

Under ett halvår så kommer du som elev utföra den första delen i den flygutbildningen där praktik och teori växlas om vartannat. Du kommer att lära dig principerna i flygning, från dina första flyglektioner till att få göra långa navigeringsflygningar.

ADVANCED VFR, IFR & MULTI ENGINE

När den grundläggande flygutbildningen är klar så fortsätter studierna med ATPL-teori, som går hand i hand med den praktiska utbildningen för att till slut bli en kommersiell pilot. Den praktiska utbildningen kommer att innefatta navigeringsflygningar inom Europa från norra Sverige till södra Europa. Vår Europa Tour innefattar länder så som Österrike, Italien, Spanien och Frankrike. Att genomföra flygningar i skandinaviska väderförhållanden kräver mycket av dig som pilot och skapar en stor förståelse för de utmaningar som du kommer att ställas inför i din kommande roll som trafikpilot.

MCC & JOC

I slutfasen av din trafikflygarutbildning så ingår den viktiga kursen Multi Crew Cooperation (MCC).

I MCC-utbildningen så lär man sig som pilot att samarbeta inom besättningen och med övrig personal. I JOC-kursen så kommer du att lära dig grundprinciperna i att flyga ett jetflygplan och ger dig ytterligare erfarenhet av jetflygplan i vår Boeing 737-simulator. Detta för att förbereda dig för kommande arbetsintervjuer och tester när du söker jobb.

Volflight

Volflight

Välkommen till Volflight - professionell flygutbildning sedan 1989

Sedan skolans start 1989, då under namnet Flyguppdraget, har Volflight varit mångas väg till att uppfylla sina drömmar om att bli pilot. Skolans vision har alltid varit, och kommer alltid att vara, att du som färdigutbildad elev hos Volflight ska...


Läs mer om Volflight och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Pilotutbildning – Integrerad Trafikflygarutbildning

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Volflight

Flygplatsvägen 1
555 93 Jönköping

Recensioner

Hassanen
(5)
Riktigt grym skola. Proffesionella instruktörer och superfräscha lokaler.
Beställ information

För att få mer information om Pilotutbildning – Integrerad Trafikflygarutbildning via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla skolans recensioner