Visa studentum.se som: Mobil

Pilotutbildning – Integrerad Trafikflygarutbildning

Volflight
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Jönköping
20 månader
Heltid
Studiemedelsberättigad
760 000 SEK inkl. moms
Kommande starter
Jönköping
2019-08-19 
2020-01-14 
2020-08-10 

Pilotutbildning – Integrerad Trafikflygarutbildning

Vårt rykte om högkvalitativa utbildningar där man blir en riktigt duktig pilot och befälhavare är inget som någon hittat på. Flygbolagen ger oss goda betyg och är mer än nöjda med piloterna som har utbildats av oss. Våra nära samarbeten med bolag i branschen och en hög standard på utbildningen som flygbolagen sätter pris på gör att du har stor chans att få jobb. Hittills har 100% av våra elever fått jobb kort efter avslutade studier!

Om utbildningen

Vår integrerade trafikflygarutbildning är en heltidsutbildning som inkluderar både teoretisk och praktisk utbildning. Utbildningen bedrivs under 20 månader och resulterar i att du efter utbildningen är innehavare av ett EASA-godkänt flygcertifikat och redo för att söka jobb.

För oss är det en självklarhet att du ska framföra ditt flygplan på bästa och säkraste sätt. Med erfarna instruktörer, personligt bemötande av dig som elev och stor entusiasm gör att du har de bästa förutsättningarna.

Så ansöker du

Antagningskrav

För att söka till vår trafikflygareutbildning krävs att du uppfyller följande krav:

 • Godkända gymnasiebetyg (eller motsvarande) i följande ämnen: Engelska A/5, Matte B/2b och Fysik 1a
 • Godkänd intervju hos oss
 • Medicinskt intyg, Medical Class 1

Uppfyller du betygskraven så är du välkommen att söka till Volflights trafikflygareutbildning. Skolan kommer först att kalla dig till intervju, för att sedan bli antagen till utbildningen så måste du inneha ett flygmedicinskt intyg, Medical Class 1 enligt EASA:s regelverk.

Om du vill gå skolans modulära kurser så skiljer sig kraven. För att gå en CPL/IR/ME-utbildning så krävs det att du innehar ATPL(A)-teorin samt Medical Class 1.

Upset Prevention and Recovery-kursen kan du gå om du har minst ett LAPL(A). Från skolans sida är det en stark rekommendation för alla piloter att gå kursen för att öka sin kompetens inom flygets tre dimensioner.

För att ansöka till utbildningen kontaktar du skolan via telefon eller gör en intresseanmälan!

Planerade kursstarter:

2019 

 • Vårtermin 14 januari
 • Hösttermin 19 augusti

2020

 • Vårtermin 14 januari
 • Hösttermin augusti 10 augusti

Examen & Intyg

Certifierad Trafikflygare.

Kostnader

Kostnad

 • Totalt: 760 000 SEK
 • 350 000 SEK vid kursstart, låna resten av skolan.

Vi erbjuder en unik möjlighet för dig att finansiera din pilotutbildning. Du behöver endast betala 350.000 SEK för utbildningen själv och sen lånar du resten av oss. Du kan alltså låna mer än halva utbildningskostnaden av oss och börja betala av den efter avslutade studier.

Finansiering 

 • Privat
 • Volflight studielån
 • Lendo

 

Kursbeskrivning

Antal platser

12 platser per kursstart

PRE-SOLO & SOLO

Vid kursstart inleds en månads heltidsstudier hos Volflight med VFR-fasens teoretiska del. När VFR-teorin, motsvarande PPL-teorin är färdig så påbörjas den första praktiska flygutbildningen.

Under ett halvår så kommer du som elev utföra den första delen i den flygutbildningen där praktik och teori växlas om vartannat. Du kommer att lära dig principerna i flygning, från dina första flyglektioner till att få göra långa navigeringsflygningar.

ADVANCED VFR, IFR & MULTI ENGINE

När den grundläggande flygutbildningen är klar så fortsätter studierna med ATPL-teori, som går hand i hand med den praktiska utbildningen för att till slut bli en kommersiell pilot. Den praktiska utbildningen kommer att innefatta navigeringsflygningar inom Europa från norra Sverige till södra Europa. Vår Europa Tour innefatar länder så som Österrike, Italien, Spanien och Frankrike. Att genomföra flygningar i skandinaviska väderförhållanden kräver mycket av dig som pilot och skapar en stor förståelse för de utmaningar som du kommer att ställas inför i din kommande roll som trafikpilot.

MCC & JOC

I slutfasen av trafikflygareutbildningen så ingår den viktiga kursen Multi Crew Cooperation (MCC).

I MCC-utbildningen så lär man sig som pilot att samarbeta inom besättningen och med övrig personal. I JOC-kursen så kommer du att lära dig grundprinciperna i att flyga ett jetflygplan och ger dig ytterligare 20 timmar flygning i vår Boeing 737-simulator. Detta för att förbereda dig för kommande arbetsintervjuer och tester när du söker jobb. MCC och JOC-kurserna brukar vara en av de roligaste kurserna i utbildningen.

Volflight

Volflight

Välkommen till Volflight - professionell flygutbildning sedan 1989

Sedan skolans start 1989, då under namnet Flyguppdraget, har Volflight varit mångas väg till att uppfylla sina drömmar om att bli pilot. Skolans vision har alltid varit, och kommer alltid att vara, att du som färdigutbildad elev hos Volflight ska...


Läs mer om Volflight och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Pilotutbildning – Integrerad Trafikflygarutbildning

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Volflight

Flygplatsvägen 1
555 93 Jönköping

Recensioner

Hassanen
(5)
Riktigt grym skola. Proffesionella instruktörer och superfräscha lokaler.
Beställ information

För att få mer information om Pilotutbildning – Integrerad Trafikflygarutbildning via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Pilotutbildning – Integrerad Trafikflygarutbildning
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla skolans recensioner