Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Masterprogram i hållbar och innovativ hantering av naturresurser - SINReM

Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-05-31
Utbildningsform
Klassrum
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-05-31
Utbildningsform
Klassrum

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Belgien
  • Sista ansökan: 2024-05-31

Om utbildningen

I masterprogrammet i hållbar och innovativ hantering av naturresurser, kan du studera och forska och du erbjuds möjligheten att starta ditt eget företag. Vid Uppsala universitet bedrivs forskning inom de flesta av geovetenskapens huvudområden: geologi, paleobiologi, hydrologi/hydrogeologi och naturgeografi. Som student möter du lärare som är aktiva forskare och experter inom sina områden. En jämn ström av tillresande studenter gör att du studerar i en internationell atmosfär.

Masterprogrammets mål är att ge dig den kompetens som krävs för kvalificerad yrkesverksamhet eller forskarutbildning, i Sverige eller utanför landets gränser.

Geovetenskap är ett internationellt ämne både när det gäller forskning/utbildning och arbetsmarknad. Det snabbt växande behovet av naturresurser, miljöfrågor och nya bostäder och infrastruktur gör att arbetsmarknaden ser mycket bra ut.

Programmet leder till en gemensam examen, naturvetenskaplig masterexamen (Master of Science, 120 credits) med geovetenskap som huvudområde, från Uppsala universitet, Universiteit Gent och Technische Universität Bergakademie Freiberg. Programmet ges på engelska.

Så ansöker du

Examen på grundnivå om minst 180 hp med 90 hp teknik eller naturvetenskap (fysik, kemi, biologi, matematik, geovetenskap, datavetenskap, materialvetenskap) inklusive 10 hp kemi och 15 hp matematik eller fysik.Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Examen & Intyg

Masterexamen
Uppsala Universitet
Box 256
751 05 Uppsala

Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på både grundnivå och avancerad nivå. Nya masterutbildningar lockar...

Läs mer om Uppsala Universitet och visa alla utbildningar.

Highlights