Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Civilingenjörsprogrammet i system i teknik och samhälle

Längd
300 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
300 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Uppsala

Om utbildningen

Välkommen till ett unikt framtidsinriktat civilingenjörsprogram med blicken riktat mot de stora samhällsfrågorna inom IT och energi kopplade till våra viktiga infrastruktursystem. Var med och påverka den snabba teknologiska förändringen i en positiv riktning för hela samhället.

I en allt mer sammankopplad och teknikdriven värld ställs nya krav på våra samhällssystem. Mer än någonsin tidigare behövs förmågan att kunna förstå, förklara och nyttja samspelet mellan teknik- och samhällsutvecklingen.

För att bättre kunna svara mot dessa nya och ständigt föränderliga behov skapades det unika civilingenjörsprogrammet i System i teknik och samhälle (STS). Förutom civilingenjörens klassiska grunder som matematik, beräkningsvetenskap, programmering, reglerteknik samt matematiska modellbyggen, får du en gedigen kunskap inom samhällsvetenskap och humaniora med en kandidatuppsats inom till exempel filosofi, ekonomi eller samhällsgeografi.

Du avslutar utbildningen med fördjupning inom till exempel artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (med stora datamängder), människa-datorinteraktion eller elektrifieringen i samhället, allt med fokus på de stora samhällsfrågorna inom system och infrastruktur, kopplade till sårbarhet och säkerhet.

Programmet leder till en civilingenjörsexamen.

Du studerar förmodligen utomlands 1-2 terminer, och har redan fått uppskattat jobb, innan examen, ofta som trainee på ett internationellt företag, projektledare eller managementkonsult inom IT, energi, samhällsbyggnad och infrastruktur eller bank och finans.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet + Fysik 2, Kemi 1, Matematik 4 eller Matematik E

Examen & Intyg

Civilingenjörsexamen
Uppsala Universitet
Box 256
751 05 Uppsala

Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på både grundnivå och avancerad nivå. Nya masterutbildningar lockar...

Läs mer om Uppsala Universitet och visa alla utbildningar.

Highlights