Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Civilingenjörsprogrammet i kemiteknik

Längd
300 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
300 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Uppsala

Om utbildningen

På Civilingenjörsprogrammet i kemiteknik får du möjlighet att kombinera breda kunskaper i grundläggande kemi med djupa kunskaper inom läkemedel eller material. Civilingenjörer i kemiteknik är en eftertraktad yrkesgrupp eftersom behovet av kemiteknisk kompetens är stort inom många områden i industrin.

Inriktning läkemedel: Efter grundläggande kurser i hur läkemedel fungerar i våra kroppar och hur de utvecklas kan du specialisera dig inom olika delar i läkemedelsutvecklingen som design, produktion, formulering och analys av läkemedel. Du kan till exempel lära dig om design av nya molekyler eller utveckling av nya tillverkningsmetoder. Du kan även studera process- och formuleringsteknik eller inrikta dig mot biologiska läkemedel.

Inriktning material: Utveckling av nya material, eller av nya tillverkningsmetoder för material, är en global fråga som är viktig för omställningen till förnyelsebar energi och ett hållbart samhälle. Materialinriktningen innehåller kurser om materials struktur, egenskaper, syntes och analys, men även specialiserade kurser mot olika tillämpningar som biomaterial eller batterier.

Utbildningen är anpassad efter marknadens behov, och i princip alla som läst programmet har fått jobb inom ett år efter examen. Ingenjörer från läkemedelsinriktningen får arbetar inom läkemedels- och bioteknikbranschen, och de från materialinriktning arbetar inom material men också inom bio- och medicinteknik, eller batteribranschen.

Programmet leder till en civilingenjörsexamen.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet + Fysik 2, Kemi 1, Matematik 4 eller Matematik E

Examen & Intyg

Civilingenjörsexamen
Uppsala Universitet
Box 256
751 05 Uppsala

Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på både grundnivå och avancerad nivå. Nya masterutbildningar lockar...

Läs mer om Uppsala Universitet och visa alla utbildningar.

Highlights