Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Biomedicinprogrammet

Högskolan i Skövde
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Skövde
Klassrum
180 hp
Heltid
Startdatum: Höst 2023 - Skövde
Sista ansökan: 2023-04-16
Öppet Hus
2023-03-18
Antagningshistorik

Videoreportage

Biomedicinprogrammet

Kandidatprogrammet i biomedicin på Högskolan i Skövde är ett internationellt utbildningsprogram som ges på engelska. Från hösten 2021 har programmet uppdaterats för att ge mer fokus på den biomedicinska arbetsmarknaden, medicinsk forskning och digital hälsa.Biomedicinprogrammet kommer att ge dig kunskap att förstå hur genetik, miljö och livsstil påverkar vår hälsa. Med dessa kunskaper kan du sedan bidra till att skapa nya verktyg och metoder för att förbättra hälsa, diagnostisera sjukdomar och utveckla nya effektiva läkemedel.Biomedicinprogrammet ger dig en bred utbildning, från kemi och medicinsk biokemi, till cell- och humanbiologi, anatomi, genetik, immunologi, mikrobiologi, molekylärbiologi, farmakologi, fysiologi, infektionsbiologi och sjukdomslära.Det här läser du på programmetProgrammet inleds med grundläggande kurser i biologi och kemi för att skapa en nödvändig kunskapsbas för de fortsatta studierna och ge dig goda kunskaper i hur den friska människan fungerar. Du kommer sedan fortsätta att studera olika sjukdomars uppkomst och hur läkemedel används för att bota sjukdomar.Under hela programmet kommer du tränas i laborativa färdigheter och vetenskapliga metoder och förhållningssätt. Du avslutar programmet med ett examensarbete som kan genomföras antingen på en akademisk institution eller ett företag, t.ex. läkemedelsföretag, i Sverige eller utomlands.Under år två kan du också välja att studera utomlands vid ett av våra partneruniversitet.UtlandsstudierUtlandserfarenheter är en konkurrensfördel på arbetsmarknaden. Som student på Högskolan i Skövde kan du förlägga delar av din utbildning vid något av våra 90 partneruniversitet världen över. Det finns olika alternativ för utlandsstudier, beroende på vad du läser och vart du vill åka. Om det är något av Högskolan i Skövdes utbyteskontrakt som passar är du välkommen att söka en av dessa platser om du uppfyller kraven. Som student på Biomedicinprogrammet har du möjlighet att studera en termin på bland annat King's College i London.Jobb efter examenProgrammet förbereder för en karriär inom forskning, kliniska prövningar, marknadsföring, management eller information relaterat till det biomedicinska fältet, inom akademin eller life science-industrin.Läsa vidare efter programmetEfter din kandidatexamen kan du fortsätta med magister- (60 hp) eller masterstudier (120 hp) på Högskolan i Skövde, eller något annat masterprogram vid ett av våra partneruniversitet eller vid andra lärosäten i Sverige och utomlands.ForskningLäs mer om vår forskning på sidan Translationell medicin TRIM.
För mer information om Biomedicinprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet. Dessutom krävs: Matematik 2a eller 2b eller 2c, Naturkunskap 2 eller Biologi 1 och Kemi 1, Engelska 6 (eller motsvarande kunskaper). Motsvarande kunskaper i engelska visas normalt genom ett internationellt erkänt språktest, till exempel IELTS eller TOEFL.

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Högskolan i Skövde

Kreativ miljö

Du kanske vill göra något nytt.Fördjupa dig inom det du redan gör, eller ändra på något som andra gör.Du kanske vill utmana dig själv och sättet du ser på världen.Du kanske vill förändra världen.Eller så vill du bara jobba med...


Läs mer om Högskolan i Skövde och visa alla utbildningar.

Öppet Hus

Välkomna på Öppet hus!

Lördagen den 18 mars bjuder vi på Högskolan i Skövde in till Öppet Hus 11:00-14:00 Då finns studenter, lärare och studievägledare på plats och du kan ställa frågor om studier och studentliv, lyssna på presentationer om våra olika utbildningar och hänga med på en guidad tur på campus (högskoleområdet).

Du som kommer med buss eller tåg till Öppet hus kan få ersättning för din biljett.

Hoppas att vi ses, välkommen!

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2023-03-18    Tid:   11:00 - 14:00   Till öppet hus

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Biomedicinprogrammet

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Högskolan i Skövde

Box 408
541 28 SKÖVDE

Tel: 0500-44 80 00
Fax 0500-41 63 25
www.his.se


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(3,0)
Baseras på 22 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Biomedicinprogrammet från Högskolan i Skövde, fyll i följande uppgifter: