Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Civilingenjörsprogrammet i energisystem

Längd
300 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
300 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Uppsala

Om utbildningen

Vill du arbeta med energi-, klimat- och miljöfrågor? Är du intresserad av teknik, fysik och problemlösning? Civilingenjörsprogrammet i energisystem är till för dig som vill vara med och utveckla framtidens energiförsörjning och skapa möjligheter för ett hållbart samhälle.

Sverige har satt ett mål om 100 % förnybar elproduktion och världens länder har enats om att stoppa den globala uppvärmningen. För att möta dessa utmaningar kommer utbildningen rusta dig med kunskap om miljövänlig produktion och användning av energi, både ur naturvetenskapligt, tekniskt och samhällsinriktat perspektiv.

Civilingenjörsprogrammet i energisystem är ett unikt samarbete mellan Uppsala universitet och Sveriges lantbruksuniversitet, SLU. Du kommer ta del av den samlade kunskap som finns på båda dessa universitet inom bland annat vind-, våg-, kärn- och vattenkraft; energieffektivisering; bio- och solenergi; system- och miljöanalys och miljöekonomi. På så sätt får du en helhetssyn på energifrågorna.

I programmet kommer du lära dig modellera, simulera och analysera alla delar av ett komplext energisystem. Programmet har en stark koppling till arbetslivet. Programmet leder till en civilingenjörsexamen.

Efter examen kommer du att kunna arbeta som till exempel projektledare, konsult, chef, miljöstrateg, konstruktör, utredare, analytiker, utvecklingsingenjör, energiansvarig eller forskare både inom och utanför Sverige.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet + Fysik 2, Kemi 1, Matematik 4 eller Matematik E

Examen & Intyg

Civilingenjörsexamen
Uppsala Universitet
Box 256
751 05 Uppsala

Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på både grundnivå och avancerad nivå. Nya masterutbildningar lockar...

Läs mer om Uppsala Universitet och visa alla utbildningar.

Highlights