Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot operationssjukvård

Längd
60 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Antagningshistorik
Längd
60 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Distans
  • Distans

Om utbildningen

I utbildningen fördjupar du dina kunskaper i omvårdnad av patienter före, under och efter operation eller kirurgisk undersökning. Utbildningen innehåller bland annat topografisk anatomi, aseptik, hygien, operationsmetodik och operationsteknik. Kurserna ger utbildning i att omhänderta patienter i alla åldrar, att förebygga komplikationer, att kunna övervaka och behandla patienten som ska opereras samt att kunna utföra relevanta omvårdnadsåtgärder och leda arbetet i ett operationsrum. Att arbeta som operationssjuksköterska är ett självständigt arbete med stor variation av arbetsuppgifter. I programmet fördjupas kunskaper, färdigheter och professionellt förhållningssätt inom operationssjuksköterskans kompetensområde. Innehållet omfattar både teoretiska och verksamhetsförlagda studier som integreras i studieuppgifter och examinationer. Ett självständigt arbete, examensarbete, som är centralt för att bekräfta att du har uppnått kraven för examen avslutar utbildningen.

Så ansöker du

För tillträde till utbildningen krävs: Svensk legitimation som sjuksköterska samt kandidatexamen i omvårdnad eller sjuksköterskeexamen om 180 hp varav minst 15 hp examensarbete (motsvarande) eller motsvarande utländsk examen. Engelska B/Engelska 6 och Svenska B/Svenska 3 eller motsvarande. Undantag från språkkrav beviljas för den som har behörighetsgivande examen från svenskt universitet/högskola.

Examen & Intyg

Magisterexamen, Specialistsjuksköterskeexamen
Umeå universitet
901 87 Umeå

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas i....

Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar.

Highlights