Visa studentum.se som: Mobil

Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot onkologisk vård

Göteborgs universitet - Sahlgrenska akademin
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Göteborg
60 hp
Deltid
Startdatum: Höst - Göteborg
Sista ansökan: OBS! Tidig ansökan. Öppnar 2022-02-15, stänger 2022-03-15.

Videoreportage

Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot onkologisk vård

Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot onkologi

Avancerad nivå, halvfart 60 hp

 

Om programmet

Specialistsjuksköterskan inom onkologisk vård arbetar nära cancerpatienter och deras anhöriga. Rollen är kvalificerad och innebär att självständigt identifiera och bedöma cancerpatientens fysiska och psykiska behov och att ta beslut om och genomföra omvårdnadsåtgärder. Inriktningen passar dig som vill ha fördjupade kunskaper om onkologisk vård och omvårdnad vilket är en eftertraktad kompetens.

Utbildningen ger dig kunskaper om avancerad bedömning och vårdhandlingar samt vårdplanering och uppföljning av patienter inom onkologisk vård. I utbildningen ingår ett självständigt arbete som syftar till att ge dig kompetens för att utveckla vården och arbeta evidensbaserat.

Utbildningen ges i samverkan med Sahlgrenska universitetssjukhuset och lärarna inom programmet forskar och arbetar inom onkologisk vård vilket bidrar till att du får ta del av de senaste kunskaperna.

 

Vem kan söka?

Utbildningen riktar sig till dig som har en examen som sjuksköterska om minst 180 hp, ett års arbetslivserfarenhet som sjuksköterska och som vill ta nästa steg och bli specialistsjuksköterska. 

 

Efter avslutad utbildning

Utbildningen till specialistsjuksköterska med inriktning mot onkologisk vård är en akademisk yrkesutbildning på avancerad nivå som leder till specialistsjuksköterskeexamen. Programmet ligger till grund för generell examen i omvårdnad på magisternivå och ger behörighet till fortsatta studier på forskarnivå.

 

Arbetsområde

Utbildningen ger grund för att arbeta både inom sluten- och öppenvård. Alla patienter med cancer har rätt till en kontaktsjuksköterska vilket ger en stor efterfrågan på specialistsjuksköterskekompetens.

Du som väljer denna inriktning kan arbeta vid onkologiska behandlings- och vårdavdelningar, kirurgiska vårdavdelningar, inom palliativ vård eller välja att arbeta med utveckling av den onkologiska vården.

 

Utbildningen ger dig:

 • Fördjupade kunskaper i avancerad bedömning och vårdhandlingar i samband med onkologiska sjukdomstillstånd.
 • Medicinska spetskunskaper utifrån olika onkologiska sjukdomstillstånd och dess behandlingar. 
 • Fördjupade kunskaper i att vårda och stödja patienter och närstående i samtliga skeden av en cancersjukdom.
 • Redskap för att tillämpa ett vetenskapligt förhållningssätt i utvecklings- och förändringsarbeten i den framtida professionen. 

 

Innehåll

I programmet integreras kunskaper från vårdvetenskap, medicinsk vetenskap samt samhälls- och beteendevetenskap.

De kurser som ingår är:

 • Avancerad omvårdnadsbedömning vid onkologiska tillstånd, 7,5 hp
 • Medicinsk bedömning och diagnostisering vid onkologiska tillstånd, 7,5 hp
 • Avancerade vårdhandlingar inom onkologisk vård, 7,5 hp
 • Klinisk fördjupning inom onkologisk vård, 7,5 hp
 • Vetenskaplig metod, 7,5 hp
 • Examensarbete i omvårdnad med inriktning mot onkologisk vård, 15 hp
 • Valfri kurs med relevans för onkologisk vård, 7,5 hp

Studierna bedrivs på halvfart huvudsakligen campusförlagd. Den valfria kursen kan genomföras vid annat lärosäte och tillgodoräknas inom ramen för programmet. Samläsning med andra specialistprogram förekommer för att fördjupa lärandet. Examination sker i form av skriftliga, individuella och gruppbaserade uppgifter samt individuell bedömning av färdighetsförmåga för specifika monument.

 

Belastningsregistret:

När du ska göra din verksamhetsförlagda utbildning (VFU) kan vissa verksamheter kräva att du uppvisar utdrag ur belastningsregistret.

För mer information om Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot onkologisk vård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Svensk eller nordisk legitimation som sjuksköterska, avlagd kandidatexamen i något av vårdvetenskapens huvudområden eller motsvarande, ett års yrkeslivserfarenhet som sjuksköterska, därutöver krävs språkkunskaper motsvarande Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 5

Examen & Intyg

Specialistsjuksköterskeexamen

Sahlgrenska Akademin

Sahlgrenska Akademin


Göteborgs universitet - Sahlgrenska akademin

Göteborgs universitet - Sahlgrenska akademin

Sahlgrenska akademin är en av åtta fakulteter vid Göteborgs universitet. Sahlgrenska akademin gör skillnad för människors hälsa genom utbildning och forskning inom medicin, odontologi och vårdvetenskap. Våra utbildningsprogram är bland de mest populära i Sverige och vår forskning håller hög...


Läs mer om Göteborgs universitet - Sahlgrenska akademin och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot onkologisk vård

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet - Sahlgrenska akademin

Box 400
405 30 Göteborg


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot onkologisk vård från Göteborgs universitet - Sahlgrenska akademin, fyll i följande uppgifter: