Visa studentum.se som: Mobil

Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot kirurgisk vård

Göteborgs universitet - Sahlgrenska akademin
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Göteborg
60 hp
Deltid
Startdatum: Höst - Göteborg
Sista ansökan: OBS! Tidig ansökan. Öppnar 2022-02-15, stänger 2022-03-15.

Videoreportage

Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot kirurgisk vård

Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot kirurgisk vård

Avancerad nivå, halvfart | 60 hp

 

Om programmet

Specialistsjuksköterskor med inriktning mot kirurgisk vård bedriver omvårdnad inom specialiserad vård tillsammans med patienter med olika  kirurgiska tillstånd. Specialistsjuksköterskan har förmågan att bedöma och övervaka vitala funktioner i samband med kirurgiska tillstånd och dess eventuella konsekvenser för patienten. Du som väljer denna inriktning har möjlighet att välja att fördjupa dig inom olika områden i det kirurgiska fältet, som till exempel ortopedi, kärlkirurgi, akut kirurgisk tillstånd, kirurgi vid olika cancersjukdomar, gynekologi, neurokirurgi eller urologi. Utbildningen ger en hög omvårdnadskompetens genom att kombinera teori, verksamhetsförlagd utbildning och verksamhetsintegrerat lärande. Inom ramen för utbildningen finns möjlighet till en valfri kurs 7,5 hp där du har möjlighet till en fördjupning inom specifikt ämne som är relevant för inriktningen

Utbildningen till specialistsjuksköterska med inriktning mot kirurgi är en akademisk yrkesutbildning på avancerad nivå som leder till specialistsjuksköterskeexamen.

Vem kan söka?

Utbildningen riktar sig till dig som har en examen som sjuksköterska om minst 180 hp, minst ett års yrkeserfarenhet och som vill ta nästa steg och bli specialistsjuksköterska.

Denna inriktning ger dig:

  • Fördjupade kunskaper i avancerad bedömning, vårdplanering och uppföljning av patienter inom kirurgisk vård
  • Kunskaper i lärande och ledarskap för att du som specialistsjuksköterska ska ha bra verktyg för att leda och samordna vårdarbetet
  • I utbildningen ingår också ett självständigt arbete som syftar till att ge dig kompetens att utveckla vården, arbeta evidensbaserat samt att implementera forskningsresultat i kirurgisk vård Arbetet  kan med fördel kopplas till den egna verksamheten

 

Efter avslutad utbildning

Programmet ligger till grund för generell examen i omvårdnad på magisternivå och ger behörighet till fortsatta studier på forskarnivå.

 

Arbetsområde

Specialistsjuksköterskor inom kirurgisk vård arbetar på vårdavdelningar och mottagningar. Arbetet omfattar avancerad omvårdnad och bedömningar av vuxna personer i samband med kirurgisk vård och behandling. Specialistsjuksköterskornas kompetens och ökade kunskaper i evidens och forskning ger en stabil grund till utveckling av vården.

Inriktningens innehåll

Specialistsjuksköterskeprogrammets huvudområde är omvårdnad. I programmet integreras kunskaper från vårdvetenskap, medicinsk vetenskap och samhälls- och beteendevetenskap.

De kurser som ingår är:

  • Avancerad omvårdnadsbedömning vid kirurgiska tillstånd, 7,5 hp
  • Medicinsk bedömning och diagnostisering vid kirurgiska tillstånd, 7,5 hp
  • Avancerade vårdhandlingar inom kirurgisk vård, 7,5 hp
  • Klinisk fördjupning inom kirurgisk vård, 7,5 hp
  • Vetenskaplig metod, 7,5 hp
  • Examensarbete i omvårdnad med inriktning mot kirurgisk vård, 15 hp
  • Valfri kurs med relevans för kirurgisk vård, 7.5 hp

Samtliga kursen är inom huvudområdet omvårdnad, den valfria kursen kan genomföras vid annat lärosäte och tillgodoräknas inom ramen för programmet. Studierna bedrivs på halvfart med mellan fem och tio gemensamma kursträffar under termin ett och två. Övriga terminer har liknande eller färre antal obligatoriska dagar

 

Belastningsregistret:

När du ska göra din verksamhetsförlagda utbildning (VFU) kan vissa verksamheter kräva att du uppvisar utdrag ur belastningsregistret.

För mer information om Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot kirurgisk vård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Svensk eller nordisk legitimation som sjuksköterska, avlagd kandidatexamen i något av vårdvetenskapens huvudområden eller motsvarande, ett års yrkeslivserfarenhet som sjuksköterska, därutöver krävs språkkunskaper motsvarande Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 5.

Examen & Intyg

Specialistsjuksköterskeexamen

Sahlgrenska Akademin

Sahlgrenska Akademin


Göteborgs universitet - Sahlgrenska akademin

Göteborgs universitet - Sahlgrenska akademin

Sahlgrenska akademin är en av åtta fakulteter vid Göteborgs universitet. Sahlgrenska akademin gör skillnad för människors hälsa genom utbildning och forskning inom medicin, odontologi och vårdvetenskap. Våra utbildningsprogram är bland de mest populära i Sverige och vår forskning håller hög...


Läs mer om Göteborgs universitet - Sahlgrenska akademin och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot kirurgisk vård

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet - Sahlgrenska akademin

Box 400
405 30 Göteborg


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot kirurgisk vård från Göteborgs universitet - Sahlgrenska akademin, fyll i följande uppgifter: