Visa studentum.se som: Mobil

Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot operationssjukvård

Göteborgs universitet - Sahlgrenska akademin
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Borås, Göteborg, Trollhättan, Varberg
60 hp
Heltid
Kommande starter
Borås Sista ansökan
Höst 2021 
2021-03-14
Göteborg
Höst 2021 
2021-03-14
Trollhättan
Höst 2021 
2021-03-14

Videoreportage

Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot operationssjukvård

Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot operationssjukvård

Avancerad nivå helfart | 60 hp

Om programmet

Som operationssjuksköterska har du en unik kompetens och en ansvarsfylld roll där du ofta blir ett viktigt stöd för både patienten och dina kollegor i operationssalen. Operationssjuksköterskan ansvarar för personcentrerad- och evidensbaserad omvårdnad av patienter som ska genomgå, genomgår eller har genomgått undersökningar och operativa ingrepp vid allmän kirurgisk operationsavdelning, specialiserad eller högspecialiserad operationsavdelning. Patienterna kan vara i alla åldrar och de kan både ha vanliga, komplicerade och/eller akuta sjukdomar och skador. Operationssjuksköterskan samordnar och leder arbetet inom sitt ansvarsområde i operationssalen och övervakar patientens välbefinnande och säkerhet under operationen. Det innebär bland annat ansvar för hygien, sterilitet, och instrument, men även sådant som handledning och verksamhetsutveckling ingår i operationssjuksköterskans kompetensområde.

Under utbildningen lär du dig också att kunna leda, fördela och planera arbetet inom arbetslaget och hur du på bästa sätt använder dina kunskaper vid större olyckor och katastrofer.

Vem kan söka?

Utbildningen riktar sig till dig som har en examen som sjuksköterska om minst 180 hp och som vill ta nästa steg och bli specialistsjuksköterska. 

Efter avslutad utbildning

Programmet ligger till grund för yrkesexamen som operationssjuksköterska, generell examen i omvårdnad på magisternivå och det ger behörighet till fortsatta studier på forskarnivå.

Arbetsområde

Arbetsområdet är vård av barn, vuxna och äldre i samband med kirurgiska behandlingar inom olika specialiteter.

Inriktningens innehåll

I programmet integreras kunskaper från vårdvetenskap, medicinsk vetenskap samt samhälls- och beteendevetenskap. Programmet består av nedanstående obligatoriska kurser inom huvudområdet omvårdnad.

  • Specialistsjuksköterskans profession med inriktning mot operationssjukvård 7,5 hp
  • Intraoperativ omvårdnad, 7,5 hp
  • Intraoperativ vårdmiljö och säkerhet, 7,5 hp
  • Vetenskaplig metod, 7,5 hp
  • Klinisk fördjupning inom operationssjukvård, 15 hp
  • Examensarbete i omvårdnad med inriktning mot operationsvård, 15 hp

Vid den verksamhetsförlagda utbildningen (VFU), som omfattar närmare en tredjedel av utbildningen, kommer placering ske inom hela Västra Götalandsregionen. Vid ansökan till programmet har du möjlighet att välja ort för din VFU-placering: Göteborg, Borås, Varberg eller Trollhättan (NU-sjukvården). Den teoretiska delen av utbildningen är förlagd i Göteborg.

Belastningsregister

När du som student vid Göteborgs Universitet ska göra din verksamhetsförlagda utbildning (VFU) kan vissa enheter kräva att du som student ska kunna uppvisa utdrag ur belastningsregistret. Det informeras i sådana fall i webbverktyget för VFU, Praktikplatsen.se och i välkomstbrev från din praktikplats.

 

För mer information om Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot operationssjukvård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Nordisk legitimation som sjuksköterska, avlagd kandidatexamen i omvårdnad eller motsvarande. Därutöver krävs språkkunskaper motsvarande Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 5.

Examen & Intyg

Specialistsjuksköterskeexamen

Sahlgrenska Akademin

Sahlgrenska Akademin


Göteborgs universitet - Sahlgrenska akademin

Göteborgs universitet - Sahlgrenska akademin

Göteborgs universitet - Sahlgrenska akademin

Sahlgrenska akademin är en av åtta fakulteter vid Göteborgs universitet. Sahlgrenska akademin gör skillnad för människors hälsa genom utbildning och forskning inom medicin, odontologi och vårdvetenskap. Våra utbildningsprogram är bland de mest populära i Sverige och vår forskning håller hög...


Läs mer om Göteborgs universitet - Sahlgrenska akademin och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot operationssjukvård

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet - Sahlgrenska akademin

Göteborgs universitet Box 100
405 30 Göteborg

Tel: 031-786 00 00
Fax 031-786 10 64
www.gu.se


Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot operationssjukvård från Göteborgs universitet - Sahlgrenska akademin, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: