Kurser

Lic. Medicinsk Tränare

The Academy, i Stockholm
Längd
300 timmar
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
Icke studiemedelsberättigad
Språk
Svenska
Längd
300 timmar
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
Icke studiemedelsberättigad
Språk
Svenska
Få mer information om utbildningen 👍

Videoreportage

Om utbildningen

Medicinsk Träning - praktisk kompetens

Lic. Medicinsk Tränare

Utbildningen Lic. Medicinsk tränare ger dig som personlig tränare kompetens att träna människor som har fått en diagnos av sjukvården.

För att kunna träna dessa patienter krävs utökad kunskap och mer djupgående metoder. Som Lic. Medicinsk Tränare möter du dem som på grund av fysisk eller psykisk ohälsa upplever en begränsning. Det kan vara en skada i rörelseapparaten, livsstilssjukdomar som diabetes, övervikt, hjärt-kärlsjukdomar och stressrelaterade problem. Du arbetar med att träna dem som har fått en diagnos och eventuell behandling av läkare eller terapeut och därefter behöver mer kunskap och stöd för att skapa och bedriva långsiktig träning med hänsyn till diagnosen.

På så sätt kan du i din yrkesroll som personlig tränare bidra till högre livskvalité för många människor. Din samverkan med andra professioner blir viktig för att få rätt underlag till träningen och för att kunna slussa kunden vidare vid behov av andra kompetenser.

Målgrupp

  • Utbildningen till Lic. Medicinsk Tränare är en vidareutbildning för dig som har en grundläggande utbildning inom träning och hälsa som tränare, idrottslärare, fystränare eller liknande. 
  • Utbildningen vänder sig också till dig som är fysioterapeut, naprapat eller kiropraktor och vill utveckla din kompetens inom träning.
För mer information om Lic. Medicinsk Tränare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja The Academy?

Bli licensierad

Behov på

arbetsmarknaden

Erbjuder delbetalning

Förkunskaper

Förkunskapskrav

Utbildad personlig tränare eller liknande yrken med vana av individuell träning. 

Innehåll

Fysiologiska grunder för individualiserad sjukdomsförebyggande/motverkande träning. Övergripande grunder för praktisk tillämpning av individualiserad sjukdomsförebyggande/motverkande träning. Att individanpassa, planera, genomföra och utvärdera fysisk träning för att förebygga och motverka:

• Stressrelaterade sjukdomar

• Sjukdomar i rörelseapparaten

• Hjärt-kärlsjukdomar

• Metabola sjukdomar

• Åldersrelaterade sjukdomar
• Strategier och metoder för informationssökning och kritisk analys av information inom området individanpassad medicinsk träning.

Omfattning

Omfattning

  • Utbildningen omfattar totalt 300 timmar varav 10 lärarledda dagar i fysiskt klassrum och 4 lärarledda dagar i digitalt klassrum (dag 3, 10, 11, 12)

Kurslitteratur

Utbildningsmaterial
Tillgång till The Academys utbildningsportal My School där du hittar schema, utbildningsinformation, repetitionsuppgifter inom anatomi, fysiologi, träningslära, onlinestudier och dina utbildningsintyg. 

Delbetalning

I samarbete med Human Finans erbjuder vi dig olika alternativ till delbetalning av våra utbildningar. Låna räntefritt och dela upp din betalning upp till 24 månader.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Lic. Medicinsk Tränare

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 2 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Christian
06 dec 2021

En mycket bra utbildning som tillför otroligt värdefull kunskap inom området träning/fysisk aktivitet!

4/5
Millan
29 nov 2021

Mycket kompetenta lärare! Otroligt intressant. Jag lärde mig massor och fick verkligen lust att fortsätta forska och följer forskningen vidare. Det som var en liten nagel i ögat...

Visa mer
The Academy
Norrbyvägen 32
16869 Stockholm Bromma

The Academy - Yrkesutbildningar inom träning och hälsa

Nordens populäraste PT utbildning Räntefri avbetalning upp till 24 månader 70 + års erfarenhet Utbildat 20 000 + studenter Nationell och internationell PT licens The Academy är din utbildningsleverantör inom träning och hälsa. En bransch i utveckling, arbetsmiljöer som rymmer kreativitet,...

Läs mer om The Academy och visa alla utbildningar.

Highlights