Yrkesutbildning

PT-utbildning |🏅Lic. TrĂ€nare & PT med olika inriktningar

Tränarakademin, i Stockholm
Längd
12 veckor
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
Icke studiemedelsberättigad
Pris
59 000 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
augusti 2024 (+2 starter)
Utbildningsform
Klassrum
Längd
12 veckor
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
Icke studiemedelsberättigad
Pris
59 000 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
augusti 2024 (+2 starter)
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

PT-utbildning |🏅Lic. TrĂ€nare & PT med olika inriktningar

PT-utbildning

Vi ger dig licenserna och förmĂ„gorna du behöver för att framgĂ„ngsrikt arbeta som Personlig TrĂ€nare 


Som enda PT-utbildning i Sverige kan vi erbjuda dig bÄde internationell ackreditering och nationell (Frisklicens) i kombination med riktig praktik pÄ Sveriges ledande trÀningsanlÀggning. En kombination som gör att du efter dina studier kommer ha bÄde kunskaperna och det praktiska kunnandet som krÀvs för att arbeta framgÄngsrik som personlig trÀnare pÄ gym mot företag och digitalt.

NÄgot som ocksÄ vÄra tidigare studenter Àr ett levande bevis för med anstÀllningar och uppdrag Ät bl.a. SATS, Actic, Nordic Wellness, TV4, SVT, och Allsvenskan - för att bara nÀmna nÄgra arbetsplatser dÀr vÄra personliga trÀnare verkar.

Utbilda dig pÄ Sveriges ledande centrum för trÀnarutveckling

NÀr du gÄr vÄr PT-utbildning gör du det pÄ Sveriges modernaste utvecklingscentrum för hÀlsa och idrott pÄ Bosön i Stockholm (boson.se). En plats som fostrat mÄnga av vÄra mest folkkÀra och framgÄngsrika idrottare och trÀnare. Förutom en utbildningsmiljö som ger dig tillgÄng till lokaler och utrustning i vÀrldsklass erbjuder anlÀggningen dig ocksÄ fantastiska möjligheter till lÀrande och nÀtverkande med andra trÀnare.

Du blir mer Ă€n bara ”PT”

LÄt oss vara helt Àrliga- att bli en framgÄngsrik trÀnare handlar om mer Àn att bara lÀra sig fakta och teori. Det handlar om att ocksÄ lÀra sig att Àga det praktiska utförandet och att etablera förmÄgan att kunna coacha mÀnniskor mot sina mÄl.

Mer Ă€n “PT” Ă€r vĂ„rt motto under vĂ„r utbildning till personlig trĂ€nare och innebĂ€r att du efter utbildningen kommer vara redo att möta bĂ„de dagens och framtidens krav pĂ„ trĂ€narrollen oavsett om du vill arbeta som PT pĂ„ gymmet eller som trĂ€ningsentreprenör. 

För att bli framgÄngsrik som den moderna personliga trÀnaren behöver du förutom gedigna trÀnarkunskaper ocksÄ ha förmÄgan att individanpassa trÀningen, motivera dina kunder, utveckla tjÀnster och kunna trÀna dina kunder bÄde utomhus, online och i gymmiljö. Kunskaper och förmÄgor som du kommer fÄ lÀra dig och praktisera tillsammans med nÄgra av Sveriges frÀmsta experter inom trÀning under utbildningen pÄ Bosön.

För mer information om PT-utbildning |🏅Lic. TrĂ€nare & PT med olika inriktningar, vĂ€nligen fyll i en intresseanmĂ€lan nedan.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 startdatum

augusti 2024

  • Klassrum
  • Stockholm

februari 2025

  • Klassrum
  • Stockholm

MĂ„lgrupp

Vi kan vara Ă€rliga, vĂ„r PT-utbildning Ă€r inte för alla. Den Ă€r till för dig som vĂ€rdesĂ€tter holistisk kunskap och praktiskt lĂ€rande, och som förstĂ„r att det inte finns nĂ„gra snabba genvĂ€gar eller online-utbildningar till ett framgĂ„ngsrikt och hĂ„llbart trĂ€nararbete.

Utbildningen riktar sig till dig:

  • som vill ha de senaste och mest uppdaterade kunskaperna inom trĂ€ning, kost och coaching
  • som lĂ€r dig bĂ€st genom att “göra” d.v.s. du lĂ€r dig bĂ€st nĂ€r du fĂ„r praktisera det teoretiska du lĂ€rt dig
  • som Ă€r beredd att helhjĂ€rtat investera i dig sjĂ€lv för att framgĂ„ngsrikt kunna arbeta med trĂ€ning mot privatpersoner, grupper, företag och föreningar
  • som vill ha licenserna som krĂ€vs för att kunna arbeta pĂ„ det största anlĂ€ggningarna i Sverige
  • som förutom att kunna arbeta pĂ„ gym Ă€ven vill kunna trĂ€na kunder och företag utomhus, online och i grupp

UpplÀgg

Din resa till trÀnare handlar inte bara om att du ska lÀra dig saker och ting utantill. Det handlar om att utveckla dig sjÀlv som person och trÀnare och vÀxa tillsammans med andra.

Med vÄrt unika utbildningsupplÀgg dÀr majoriteten av de fysiska trÀffarna Àr förlagda till helgerna kan du genomföra utbildningen Àven om du arbetar heltid.

Steg 1 đŸ“š - LĂ€r dig grunderna via onlinestudier

Du startar dina studier med att bygga en gedigen och holistisk förstÄelse för grunderna inom trÀning och hÀlsa nÀr det passar dig via vÄr utbildningsapp. Olikt mÄnga andra skolor blandar vi den digital och teoretiska undervisningen med parallella klientcase och praktisk undervisning.

Ditt resultat: En god förstÄelse för trÀningens och hÀlsans grunder

Steg 2 👹‍🏭 - LĂ€r dig omsĂ€tta teori till verklighet

Du lÀr dig olika trÀningsmetoder och fÄr översÀtta dina teoretiska kunskaper till olika trÀnarförmÄgor. Detta gör du genom ett aktivt lÀrande ute pÄ Bosön med medvÀgledning frÄn nÄgra av Sveriges frÀmsta experter.

Ditt resultat: Kunskap kring hur teorin hÀnger ihop med verkligheten och förmÄga att utföra trÀning pÄ olika sÀtt

Steg 3 đŸ’Ș - Bygg upp din praktiska erfarenhet

Att coacha och trÀna andra Àr ett hantverk. Under utbildningen lÀggs dÀrför stort fokus praktisk undervisning genom workshops, trÀning av andra studenter och riktiga kunder. Allt praktiserande sker med pedagogisk vÀgledning av vÄra lÀrare ute pÄ Bosön.

Ditt resultat: En trygghet i genomförandet av trÀnarens olika uppgifter

Steg 4 đŸ‘„ - Utveckla din coachande förmĂ„ga

Vad Ă€r det som gör vissa personliga trĂ€nare sĂ„ framgĂ„ngsrika? Är det deras tekniska kunskaper eller deras förmĂ„ga att motivera sina klienter? Svaret Ă€r sĂ„klart att det handlar om bĂ„da delarna.

DÀrför ser vi till att ge dig de coachingredskap du behöver för att du ska kunna motivera och skapa varaktig förÀndringhos dina blivande kunder.

Ditt resultat: FörmÄgan att kunna motivera och leverera en helhet inom trÀning för en rad olika kunder

Steg 5 đŸŽŻ - Stick ut genom att specialisera dig

Under slutet av utbildningen kommer du bygga unika spetskunskaper som fĂ„ andra trĂ€nare har genom att specialisera dig till Dipl. Strength Coach, Endurance Coach, eller Health Coach. 

Ditt resultat: Unika spetskunskaper som ger konkurrensfördelar inom ett omrÄde som Àr attraktivt för bÄde kunder och arbetsgivare.

Steg 6 - đŸ€ Landa ditt först jobb som trĂ€nare

Genom vĂ„rt unika branschnĂ€tverk kan vi erbjuda arbetsintervjuer med alla stora anlĂ€ggningar och gym. VĂ„ra trĂ€nare arbetar idag framgĂ„ngsrikt pĂ„ rad olika arbetsplatser och mĂ„nga har varit med att slĂ„ bĂ„de försĂ€ljningsrekord och blivit utsedda till Ă„rets trĂ€nare.  Vill du start eget finns vi dĂ€r för att stötta dig med rĂ€tt kunskaper. 

Varför vÀlja TrÀnarakademin?

🎓 Utbildning pĂ„ Sveriges ledande centrum för idrott och hĂ€lsa pĂ„ Bosön i Stockholm.

đŸ‘šâ€đŸ« LĂ€rare och mentorer som inkluderar nĂ„gra av Sveriges frĂ€msta trĂ€nare och forskare.

đŸ’Ș UtbildningsinnehĂ„ll som gör att du kommer kunna trĂ€na och coacha kunder pĂ„ gymmet, utomhus och online.

đŸ€ Arbetsintervjuer och nĂ€tverkande under och efter avslutad utbildning.

🎯 Möjligheten att specialisera dig inom ett valbart omrĂ„de efter utbildningen.

đŸ‹ïžâ€â™‚ïž Omfattande praktiskt lĂ€rande och praktik med riktiga kunder.

👍 Rekommenderas av branschen.

📜 Alla licenser som krĂ€vs för att arbeta bĂ„de i Sverige (Frisk Licensen) och internationellt (Europe Active).

LÀs mer pÄ tranarakademin.se

Inriktningar

Till skillnad frÄn andra PT-utbildningar ingÄr en valbar inriktning/specialisering efter din PT-utbildning hos oss. Det innebÀr att du redan i starten av din trÀnarkarriÀr kommer ha unika spetskunskaper som mycket fÄ andra trÀnare kan erbjuda sina kunder.

đŸ‹ïž  Personlig trĂ€nare med styrkeprofil

Under den hÀr specialiseringen kommer vÄrt kompetensteam inom styrke- och fystrÀning lÀra dig trÀna klienter mot ökad fysisk kapacitet pÄ ett individanpassat och resultatgivande sÀtt. Efter genomförd specialisering kommer du ha de förmÄgor som krÀvs för att bygga övningar och coacha framgÄngsrikt inom styrke- och rörlighetstrÀning.

đŸƒâ€â™€ïž Personlig trĂ€nare med kondition- och uthĂ„llighetsprofil

Under den hÀr specialiseringen kommer vÄrt kompetensteam inom kondition- och uthÄllighet lÀra dig trÀna klienter mot olika konditionsinriktade mÄl pÄ ett resultatgivande sÀtt. Efter genomförd specialisering kommer du ha verktygen och den förstÄelse som krÀvs för att skapa bÀttre kondition och för att utveckla dina kunder inom löpning, OCR och klassiker sporterna.

đŸ§˜â€â™€ïž Personlig trĂ€nare med hĂ€lso- och coachingprofil

Under den hÀr specialiseringen kommer vÄrt kompetensteam inom hÀlsa och livsstilsförÀndring lÀra dig att trÀna klienter mot olika hÀlsorelaterade mÄl pÄ ett resultatgivande sÀtt. Efter genomförd specialisering kommer du ha verktygen och den förstÄelse som krÀvs för att öka dina kunders mental kapacitet och för att skapa generell beteendeförÀndring och hÀlsosammare konditionsnivÄer

https://img.emg-services.net/educations/education1514706/pt-utbildning.jpg.

Praktik

Redan 300 Är f.Kr lÀrde Aristoteles oss mÀnniskor att praktik Àr en nyckel till framgÄng. Tack vare mÄnga vetenskapliga studier kan vi idag med sÀkerhet sÀga att utförande Àr avgörande för vÄr förmÄga att ta till oss nya kunskaper.

NÀr du gÄr vÄr utbildning kan du dÀrför se fram emot en pedagogik som vilar pÄ en tydlig koppling mellan teori och praktisk undervisning. Detta innebÀr konkret att du fÄr praktisera dina kunskaper tillsammans med vÄra lÀrare, i grupp och tillsammans med riktiga kunder bÄde pÄ Bosön och pÄ Sveriges största trÀningskedja.

Som enda PT-utbildare ger vi dig ocksÄ fortsatt stöd och tillgÄng till nÀtverkande Àven efter din avslutade PT-utbildning. Vilket bland annat innebÀr att du blir en del av Sveriges snabbast vÀxande community för trÀnare.

Examen & Intyg

Att du har rĂ€tt licens efter din utbildning Ă€r otroligt viktigt för dina möjligheter att fĂ„ anstĂ€llning efter din utbildning. VĂ„r utbildning till personlig trĂ€nare ger dig bĂ„de internationell licens via EuropĂ© Active och nationell Frisk Licens. Frisk Ă€r sedan 2020 ett krav hos de större arbetsgivarna inom gym och friskvĂ„rdsbranschen.  

Om kursen

LÀs vad framtida arbetsgivare har att sÀga om utbildningen.

Jonas LissjanisChief Product Officer pÄ Actic Group

"TrÀnarakademins PT-utbildning sticker ut i en utbildningsbransch som tyvÀrr varierar stort i kvalité. TA:s gedigna PT-utbildning Àr omfattande och genomtÀnkt bÄde avseende praktisk och teoretisk undervisning. Pedagogik och innehÄll upplever jag som bÄde uppdaterat, relevant och validerat. Jag rekommenderar utbildningen starkt till dig som vill skapa förutsÀttningar för goda resultat i klientarbetet och bli efterfrÄgad pÄ arbetsmarknaden"

Mats SunebÀckPT & Rehab Manager för SATS

"TrĂ€narakademin levererar en kvalitativ PT- och trĂ€narutbildning med en lĂ€rarkĂ„r som bĂ„de kan fĂ€ltet och teorin. Utbildningen förbereder studenterna mycket vĂ€l för yrkeslivet och mĂ„nga av deras studenter har, direkt efter utbildningen, fĂ„tt jobb hos oss och visat pĂ„ fina prestationer i trĂ€narrollen" 

Omfattning

PT-utbildning

163h lÀrarlett pÄ Bosön och 70h digitala förelÀsningar + sjÀlvstudier och hemuppgifter via TrÀnarakademins app

Extra för specialisering

48h lÀrarlett pÄ Bosön och 8h digitala förelÀsningar + sjÀlvstudier

Kostnader

59 000 kr

Eller frÄn 2330 kr per mÄnad i 24 mÄnader (rÀntefritt)

Gratis informations- och kunskapstrÀff kring trÀnar och pt-yrket

Gratis webinar

Nyfiken pÄ PT-yrket? DÄ Àr du vÀlkommen att delta pÄ vÄr digitala informations- och kunskapstrÀff kring trÀnar och pt-yrket.

Under trÀffarna som sker löpande kommer du fÄ ta del av vÄra erfarenheter frÄn PT och trÀnaryrket samt fÄ titta pÄ hur nÄgra tidigare studenter förverkligat deras trÀnardrömmar.

Vi kommer ocksÄ visa dig hur du kan komma igÄng och arbeta som trÀnare samt hur du kan bli trÀnaren som sticker ut frÄn mÀngden. Givetvis finns vi ocksÄ tillgÀngliga för att svara pÄ dina frÄgor om yrket och utbildningen.

Boka din plats gratis idag via vÄr hemsida tranarakademin.se

IntresseanmÀlan

Gör en intresseanmälan

LĂ€mna en intresseanmĂ€lan om du vill veta mer om utbildningen: PT-utbildning |🏅Lic. TrĂ€nare & PT med olika inriktningar

  FĂ„ mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den hÀr hemsidan Àr skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och AnvÀndarvillkor tillÀmapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 24 recensioner
Skriv en recension
5/5
Marika
28 jan 2024

För mig var det självklart att välja Tränarakademin för min PT-utbildning. Riktigt bra upplägg, att först läsa in och förstå teorin som sedan omsattes till praktisk kunskap på B...

Visa mer
4/5
Ulrika Österblom
25 jan 2024

Jag gick utbildningen enbart för min egen skull jag kommer troligen inte att jobba med detta. Men utbildningen var superbra. Bra upplägg, bra lärare. Dock kan appen förbättras d...

Visa mer
5/5
Toni
12 dec 2022

Riktigt bra och rolig utbildning

Tränarakademin
Hälsingegatan 49
113 31 Stockholm

UTVECKLA DIN FULLA POTENTIAL SOM TRÄNARE

TrÀnarakademin Àr en skola dÀr passionerade mÀnniskor ges vetenskaplig kunskap och praktiskt kunnande för att utveckla sin egen potential som trÀnare. Vi har samlat Sveriges ledande experter inom trÀning, idrott och hÀlsa med lÄng erfarenhet frÄn fÀltet. Forskare och praktiker...

Läs mer om Tränarakademin och visa alla utbildningar.

Highlights