Visa studentum.se som: Mobil

Ettårig KBT-utbildning

Sverigehälsan
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
16 dagar
Deltid
34 200 SEK inkl. moms
Distans
Startdatum: 2022-05-10 - Distans
Föreläsning
2021-12-01
Föreläsning
2021-12-10

Videoreportage

Om utbildningen

Ettårig utbildning i kognitiv beteendeterapi (KBT)

Vill du studera kognitiv beteendeterapi?

En KBT-utbildning för dig som söker praktiska och användbara verktyg för ditt arbete med människor. Utbildningen passar dig som arbetar socialt, behandlande, stödjande eller motiverarande – men även dig som är på väg mot en ny yrkesinriktning. Du kan med fördel gå utbildningen parallellt med ditt arbete då den kombinerar seminarier och föreläsningar på plats hos oss med praktisk träning och studier på distans.

För dig som

 • vill ha praktiska KBT-verktyg för ditt arbete
 • vill utveckla dina kunskaper inom samtal, kommunikation och bemötande
 • vill arbeta KBT-inriktat med motivation, utveckling, stöd och förändring
 • arbetar i grupper, enheter och team som vill skapa en gemensam kunskaps- och metodgrund.

Sedan starten 2005 har vi utbildat mer än 100 grupper på ett tiotal orter i landet och drygt två tusen yrkesaktiva personer har genomgått utbildningen. Våra deltagare har bl a varit ledare och HR-personal, psykologer, socionomer, behandlingsassistenter, lärare, specialpedagoger, parterapeuter, coacher, samtalsterapeuter och vårdpersonal, men även andra som vill utvecklas och integrera KBT i sitt nuvarande eller kommande arbete. Hör gärna av dig om du vill komma till tals med någon av våra tidigare deltagare för att ta reda på mer om hur de har använt utbildningen!

Vad utbildningen ger dig

Kort uttryckt lär du dig förstå varför vi (du själv och andra) beter oss som vi gör. Du lär dig kartlägga tankar, känslor och beteenden och utvecklar därmed också dina redskap för att bemöta, motivera och förändra.

En stor del praktisk träning

Under utbildningen ger vi stort utrymme för praktisk träning i de olika KBT-verktygen.
Utbildningen tränar dig också i samtal och kommunikation. Vi introducerar dig bl a till motiverande samtal (MI) och tränar praktiskt. Du får kunskap om en rad problemområden som du kan möta i din yrkesutövning och utvecklar ditt bemötande utifrån KBT. Läs gärna vår målbeskrivning för en detaljerad beskrivning av innehållet.

Undervisningsform

Upplägg för distansutbildningen
Utbildningen bedrivs genom digitala föreläsningar och seminarier varvat med praktiska övningar. Du kan sitta var du vill och följa utbildningen med en dator eller surfplatta och internetuppkoppling. Utbildningsdagarna spelas också in så att du kan ta igen det du eventuellt missar. Vi ser helst att du är med live eftersom du då kan vara aktiv på ett helt annat sätt.

Utbildningen omfattar 8 lärarledda utbildningsblock om 2 dagar (totalt 16 dagar) samt distansstudier och uppgifter mellan utbildningsblocken. Utbildningen pågår under ca ett år.

Upplägg för utbildningen i Malmö/Stockholm
Utbildningen bedrivs genom föreläsningar och seminarier varvat med praktiska övningar uppdelat på 8 lärarledda utbildningsblock om 2 dagar (totalt 16 dagar). Mellan träffarna studerar du på distans genom att göra uppgifter och öva praktiskt på det du lär dig. Utbildningen pågår under ca ett år.

Utbildningens innehåll

Under utbildningen ger vi stort utrymme för praktisk träning i de olika verktygen. De områden vår ettåriga KBT-utbildning behandlar är:

 • tillämpad beteendeanalys
 • inlärningspsykologiska grunder
 • övning av samtalsredskap
 • introduktion av motiverande samtal (MI)
 • strukturerade KBT-utredningar
 • behandlingstekniker vid ångestproblematik och depression
 • användning av KBT vid stress, utmattning och ohälsa
 • behandlingsåtgärder vid ätstörningar
 • åtgärder vid missbruk och PTSD
 • återfallsprevention och uppföljning

Om kursledaren

Lärare på utbildningen är Johan Waara, leg. psykolog, universitetslektor som har utbildat och handlett våra studenter i KBT sedan 2004. Johan arbetar också vid Uppsala universitet på bland annat läkar- och psykologprogrammet.

Så ansöker du

Utbildningen vänder sig till dig som möter patienter, elever, klienter, personal och medarbetare i samtal, utredning och behandling där tillämpningsbar kunskap inom KBT är ett värdefullt redskap. Du lär dig förstå varför vi beter oss som vi gör både då vi mår bra och dåligt. Under utbildningen lär du dig att kartlägga tankar, känslor och beteenden och utvecklar dina kunskaper i att bemöta, motivera och förändra människor och deras beteenden. Boka utbildningen direkt på Sverigehälsans webbplats.

Kostnader

Du betalar 34 200 kr inkl. moms varav anmälningsavgift 3 400 SEK.

Reportage

Lärare med lång erfarenhet och sköna personligheter

Annika Klingström studerade Friskvårdsterapeut och kostrådgivare med KBT-inriktning på Sverigehälsan och tog examen 2012. Annika är mycket nöjd med sin utbildning hos Sverigehälsan. 

– Det känns professionellt, tryggt och gediget på Sverigehälsan i alla avseenden. Jag tror att ingen som går där kan gå igenom studierna utan att deltagandet gjort skillnad för personen, berättar Annika. 

Läs mer om Annikas studier på Sverigehälsan. Sverigehälsan

Hälsa och välmående börjar med kunskap

Utveckling börjar ofta med ett litet steg framåt. Med detta väcks lusten att växa, att finna kunskap, inspiration och glädje. Det är vår förhoppning att du bland våra utbildningar och kurser hittar det du söker, oavsett om det gäller nya...


Läs mer om Sverigehälsan och visa alla utbildningar.

Föreläsning

Positiv psykologi – en modern väg till välbefinnande med Tobias Höckert

Kostnadsfri lunchföreläsning!

Till skillnad från de flesta andra former av psykologi, som fokuserar på att laga och läka, handlar positiv psykologi istället om att uppmärksamma och vårda det friska och att stärka och uppmuntra människor till att växa och utvecklas till den bästa versionen av dem själva. Ett webinar om lycka, mänsklig potential och hur det kommer sig att vissa människor verkar klara av motgångar bättre än andra.

Om föreläsaren

Tobias Höckert är utbildad i psykologi och undervisar i kommunikation på våra utbildningar inom friskvård, kost och avspänning/stress. Han arbetar också med kognitiv beteendecoaching, holistiskt självförsvar och vägledande samtal i egen regi.

Anmäl dig och se hela höstens webinarprogram på sverigehalsan.se/events/

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2021-12-01    Tid:   12:15 - 13:00   https://sverigehalsan.se/event/positiv-psykologi-en-modern-vag-till-valbefinnande-med-tobias-hockert/

Trygg hjärna, trygg kropp med självmedkänsla och mindfulness med Katarina Lundblad

Kostnadsfri lunchföreläsning!

Trygg hjärna och trygg kropp är en upplevelsebaserad föreläsning och en introduktion till självmedkänsla och traumasensitiv mindfulness som är två effektiva förhållningssätt och metoder för att motverka ohälsosam stress, främja hållbar återhämtning och självomhändertagande. Genom självmedkänsla och mindfulness lär du dig att hantera dina egna och andras känslor utan att dräneras av dem. Medveten närvaro och fysisk förankring ökar vår förmåga att finnas där för andra vilket främjar relationer och allians med såväl klienter, kollegor och oss själva. Under föreläsningen får du några handfasta knep för hur du kan stabilisera och vidga ditt toleransfönster när du upplever svåra känslor och motstånd hos dig själv eller andra. Genom att lugna, trygga och reglera hjärnan och kroppen genom kroppsmedvetenhet och förankring.

Om föreläsaren

Katarina Lundbladär leg. psykoterapeut och leg. hälso- och sjukhuskurator. Hon är en certifierad lärare i mindfulness via Center for Mindfulness, medicinska kliniken i Massachusetts, USA och medlem i Mindfulness Based Teacher Association Sweden. Hon utbildar också i compassionbaserade program och traumasensitiv mindfulness. På Sverigehälsan undervisar hon på utbildningarna i mindfulness och självmedkänsla. Tillsammans med Dr Åsa Palmkron Ragnar har Katarina också skrivit flera böcker om minfulness.

Anmäl dig och se hela programmet med lunchföreläsningar på sverigehalsan.se/events/

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2021-12-10    Tid:   12:15 - 13:00   https://sverigehalsan.se/event/trygg-hjarna-trygg-kropp-med-sjalvmedkansla-och-mindfulness-med-katarina-lundblad/

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Ettårig KBT-utbildning

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Sverigehälsan

Nils Forsbergs plats 3
217 54 Malmö


Recensioner

Snittbetyg: 4,3

Baseras på 25 recensioner.

Sara
Gillar verkligen upplägget på utbildningen och lärarnas härliga engagemang och den höga kunskapsnivån.
Sofia Bergström NIelsen
Väldigt intressant och engagerande. Men så klart hade jag föredragit att träffas i ett klassrum istället för att gå en digital kurs.
Berat Gjyrevci
Det har varit en lärorik utb. Tyvärr så har den varit på distans då Covid-19 ställde till det.
Recensioner
Recensioner
(4,3)
Baseras på 25 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,4)
Baseras på 161 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Ettårig KBT-utbildning från Sverigehälsan, fyll i följande uppgifter: