Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Ämneslärarprogrammet, inriktning mot arbete i gymnasieskolan - Musik

Örebro universitet, i Örebro
Längd
300 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
300 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Örebro

Om utbildningen

På Musikhögskolan vid Örebro universitet är du en del av en konstnärlig och vetenskaplig miljö där du har möjlighet att samverka och musicera med studenter på musikhögskolans samtliga program.I programmet varvas ämnesstudier i musik med verksamhetsförlagd utbildning och kurser i den utbildningsvetenskapliga kärnan. Av programmets 300 hp utgör ämnesstudierna i musik totalt 210 hp.Som musiklärare behöver du inte bara kunna spela och sjunga själv: du behöver också vara intresserad av att arbeta med barns och ungdomars lärande i, och för, ett framtida samhälle. Därför kombinerar utbildningen praktiska studier i exempelvis ackordinstrument, ensembleledning, musikteori, röstträning och digitala verktyg med vetenskapligt grundad reflektion och verksamhetsförlagd utbildning. Utbildningen är då förlagd till skolor där du får utvecklas i din lärarroll och uppleva skolan som arbetsplats. I slutet av utbildningen får du under handledning fördjupa eller bredda ditt musikpedagogiska intresse i ett självständigt arbete.I fördjupningskurserna får du möjlighet att utveckla ditt eget musicerande på ditt huvudinstrument, såväl solistiskt som i ensembleform. Du får även kunskaper och redskap för instrumentalundervisning. Genom att medverka i olika konsertprojekt tränas du i att kommunicera musikaliskt uttryck och driva sceniska projekt.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet + Engelska 6, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2 och godkänt färdighetsprov som prövar musikaliska kunskaper och färdigheter.

Examen & Intyg

Ämneslärarexamen
Örebro universitet
701 82 ÖREBRO

Örebro universitet är ett av Sveriges mest expansiva universitet med cirka 17 000 studenter och 1 260 anställda. Tre kilometer, eller tio minuter på cykel, från centrala Örebro ligger universitetets huvudcampus. Campusområdet är som en egen liten stad - förutom...

Läs mer om Örebro universitet och visa alla utbildningar.

Highlights