Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Masterutbildning i livsmedelsteknik och nutrition

Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Lund

Om utbildningen

Detta program riktar sig till studenter som vill lära sig mer om mat och vill arbeta med innovativa framtida livsmedel.

Du kommer att lära dig om ämnen som matkemi, livsmedelsförädling, yt- och kolloidkemi, mikrobiologi, näring och livsmedelsanalys. Det är också möjligt att välja kurser med fokus på miljö och hållbarhet. 

Programmet är nära anpassat till marknadens behov och har en stark betoning på teknikvetenskap. Under studietiden möter du både världsledande forskare och gästföreläsare från livsmedelsföretag.

Ditt framtida jobb kan vara var som helst i världen; i ett litet eller stort multinationellt företag, ett forskningsinstitut, ett universitet eller en statlig myndighet. 

Programmet ges på engelska.

https://www.lunduniversity.lu.se/lubas/i-uoh-lu-TALIV

Så ansöker du

Avlagd kandidatexamen med inriktning mot livsmedelsteknik, livsmedelsteknologi, kemiteknik, bioteknik, kemi eller motsvarande. Den sökande måste ha fullgjort kurser i matematik/analys, mikrobiologi, kemi och biokemi. Engelska 6.

Examen & Intyg

Masterexamen
Lunds universitet
Lund

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare,...

Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar.

Highlights