Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Kompletterande utbildning för personer med utländsk psykologexamen

Längd
90 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
90 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Lund

Om utbildningen

Har du en komplett psykologexamen från annat land som ger tillträde till psykologyrket i landet och vill kunna arbeta som legitimerad psykolog i Sverige? Då kan du komplettera din utbildning så att du får rätt att söka praktisk tjänstgöring för psykologer (PTP) och därefter ansöka om svensk psykologlegitimation

Kompletterande utbildning för personer med utländsk psykologexamen omfattar 90 högskolepoäng (hp) och innehåller både teori och praktik.  Utbildningens 90 hp fördelas på tre eller fyra terminer.

Vi planerar studierna med hänsyn till din tidigare utbildning och arbetslivserfarenhet. Din tidigare kunskap inom psykologi integreras med ny kunskap om psykologyrket i Sverige. Målet är att du ska visa den kunskap, förmåga och det förhållningssätt som krävs för att kunna söka till praktisk tjänstgöring för psykologer (PTP). Efter godkänd PTP (1 år på heltid) kan du ansöka hos Socialstyrelsen om att bli legitimerad psykolog.

Så ansöker du

För behörighet till programmet krävs: en utländsk psykologexamen som i utförandelandet ger behörighet att utöva arbete som psykolog eller, om yrket i utfärdandelandet inte är reglerat, ska omfatta minst fyra år och ge en examen på avancerad nivå (exempelvis masterexamen i psykologi med klinisk inriktning). att examen inkluderar psykologins kärnområden, exempelvis kognitions-, inlärnings- och utvecklingspsykologi. att examen innehåller forskningsmetodik och psykiatri/psykopatologi eller motsvarande (till exempel mental hälsa eller psykisk hälsa). att examen inkluderar praktiska inslag, alternativt att den sökande har dokumenterad relevant yrkeserfarenhet. kunskaper i svenska och engelska motsvarande Svenska 3 eller Svenska som andraspråk 3 respektive Engelska 5.
Lunds universitet
Lund

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare,...

Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar.

Highlights