Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Specialistsjuksköterskeprogrammet - intensivvård

Karolinska institutet, i Huddinge
Längd
60 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
60 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Huddinge

Om utbildningen

Som intensivvårdssjuksköterska vårdar du patienter med svåra sjukdomstillstånd. Detta sker i nära samarbete med patientens närstående. Ditt arbete kommer att fokusera på högteknologisk, personcentrerad, evidensbaserad och säker vård.

Programmet är en helfartsutbildning med webbaserade lärandeaktiviteter och fysiska träffar på campus Flemingsberg. Dina studier bedrivs till stor del via en digital lärplattform med aktiviteter som diskussioner, inlämningsuppgifter och examinationer. Det krävs därför att du har tillgång till dator utrustad med webbkamera och headset. Verksamhetsförlagd utbildning (praktik) sker under tre av utbildningens kurser och genomförs inom Region Stockholm.

Som intensivvårdssjuksköterska kan du arbeta inom till exempel intensivvårdsavdelningar och mottagningar, postoperativa avdelningar och akutmottagningar.

Så ansöker du

Av Socialstyrelsen utfärdad legitimation som sjuksköterska. Sjuksköterskeexamen om 180 hp (varav/samt 15 hp examensarbete), eller kandidatexamen i omvårdnad (varav/samt 15 hp examensarbete). Dessutom krävs Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 6 med lägst betyget godkänd/E.

Examen & Intyg

Magisterexamen, Specialistsjuksköterskeexamen
Karolinska institutet
171 77 Stockholm

Karolinska Institutet - ett medicinskt universitet

Karolinska Institutet är Sveriges enda universitet med renodlad medicinsk inriktning och är ett av världens ledande universitet på området. Som student på KI befinner du dig i en spännande och inspirerande miljö, nära forskningsfronten inom medicin och hälsa.Karolinska Institutet har...

Läs mer om Karolinska institutet och visa alla utbildningar.

Highlights