Visa studentum.se som: Mobil

Allmän kurs - 8 inriktningar

Jakobsbergs Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Stockholm
1-3 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Kommande starter
Stockholm
2019-06-11 
2019-08-19 

Allmän kurs - 8 inriktningar

Bli klar med gymnasiet- Få grundläggande behörighet med Allmän kurs

Saknar du högskolebehörighet? Behöver du läsa in vissa ämnen för att ta dig in på högskolan eller andra utbildningar som kräver grundläggande och eventuellt särskilda behörigheter? Sök till Allmän kurs på Jakobsbergs Folkhögskola.

Vem passar Allmän kurs för?

På Allmän kurs kan du gå ett till tre år beroende på ditt mål och hur mycket du har studerat tidigare. Om du enbart har grundskolekompetens och tänker dig högskolestudier i framtiden tar det tre år att läsa in de behörigheter som behövs. Om du har läst ett år på gymnasiet tar det två år och om du har läst två år på gymnasiet tar det ett år på folkhögskola.

Efter varje avslutat studieår på skolan måste du söka igen om du vill gå ytterligare ett år. Dina lärare berättar hur denna ansökan går till.

Flera olika kurser - välj den som passar dig

Jakobsbergs Folkhögskola har fyra olika allmänna kurser. Vilken kurs du väljer beror dels på vilka ämnesbehörigheter du har med dig sedan tidigare och dels på vad du är intresserad av för slags ämnen och frågor. Varje kurs har två ansvariga lärare som också fungerar som mentorer. Varje mentor har regelbunden kontakt med en grupp på runt tio kursdeltagare för att ge hjälp och stöd i studierna.

Allmän kurs – Sommarspåret

Påbörja eller läs klart dina gymnasiestudier på folkhögskola redan i sommar! Nu har du chans att läsa vår allmänna kurs “Sommarspåret” som ger grundläggande behörighet för högre studier. Kursen är CSN-berättigad.

Sommarspåret på 10 veckor ger dig en start på dina studier på gymnasienivå på folkhögskola.

Allmän kurs år 1

På allmän kurs år 1 fokuserar vi mycket på att komma igång med studierna och tar det i lugn takt.

Allmän kurs år 2

På allmän kurs år 2 får du möjlighet till mer fördjupning och på vårterminen kan du välja mellan naturvetenskaplig och samhällsvetenskaplig/humanistisk inriktning.

Allmän kurs år 3 Högskoleförberedande (samhällsvetenskaplig/humanistisk inriktning)

År 3 är högskoleförberedande är en kurs med samhällsvetenskaplig/humanistisk inriktning. Här har du möjlighet att ta de särskilda behörigheter som krävs för att komma in på samhällsvetenskapliga/humanistiska högskoleutbildningar.

Allmän kurs år 3 Högskoleförberedande naturvetenskaplig inriktning/basår

År 3 är högskoleförberedande är en kurs med naturvetenskaplig inriktning (naturvetenskapligt basår). Här har du möjlighet att ta de särskilda behörigheter som krävs för att komma in på naturvetenskapliga högskoleutbildningar.

Allmän kurs år 3 Högskoleförberedande tekniskt basår

Kursen är till för dig som vill studera vår världsbild ut ett tekniskt perspektiv och är intresserad av hållbar utveckling. Kursen ger de särskilda behörigheter som motsvarar gymnasiets naturvetenskapliga program och utgör också det tredje året på gymnasienivå för dig som saknar grundläggande behörighet. Du har möjlighet att läsa svenska 3 och religion 1 på Jakobsbergs folkhögskola. Du kan även studera andra bildningsämnen och tillval.

Allmän kurs - svenska som andraspråk (1-2 år)

Allmän kurs - svenska som andraspråk är en kurs för dig som har annat modersmål än svenska och vill bli klar med gymnasiet eller påbörja studier på gymnasienivå.

Allmän kurs – svenska som andraspråk med inriktning arbeta med barn (1 år)

Allmän kurs – svenska som andraspråk med inriktning arbeta med barn passar dig som har kommit igång med att prata och förstå det svenska språket och som gärna vill lära dig mer. På kursen får du kunskaper för att kunna arbeta i pedagogisk verksamhet eller studera i framtiden.

För mer information om Allmän kurs - 8 inriktningar, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansökan
Ansök senast 15 april respektive 15 november om inte annat anges på kursens sida.

Bifoga till ansökningshandlingarna grundskole- och gymnasiebetyg samt ett brev där du berättar kort om dig själv och varför du vill gå den kurs du sökt.

Examen & Intyg

En förutsättning för att du ska bli godkänd och få intyg efter ett års studier på Allmän kurs är att du har minst 80 % närvaro på lektionerna och tar aktivt del av undervisningen.

Jakobsbergs Folkhögskola Facebook

Kostnader

Se utbildningens hemsida.

Jakobsbergs Folkhögskola

Jakobsbergs Folkhögskola


I en gammal herrgård på en kulle i Jakobsberg, drygt 19 minuter med pendeltåg från centrala Stockholm, ligger Jakobsbergs folkhögskola. I över nittio år har skolan stått för en solidarisk och humanistisk samhällssyn. Här kan du studera estetiska utbildningar inom...


Läs mer om Jakobsbergs Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Allmän kurs - 8 inriktningar

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Jakobsbergs Folkhögskola

Folkhögskolevägen 1, Box 161
177 23 Järfälla

Recensioner

Elev
(3)
Skolan kan vara lite tydligare med sin politik när man ansöker
J
(3)
Biologin, fysik och matten tycker jag fungerar bra, förutom att det kanske blir för lite eget arbete ibland. I kemin är det allvarliga problem med undervisningen då läraren inte kan förklara så att vi elever förstår och studieteknik tar upp alldeles för mycket lektionstid. Att ställa frågor uppmuntras ej av läraren, istället får man ofta en nega...
Visa mer
Ram
(5)
I Jakobsbergsfolkhögskola möter man fantastiska lärare som brinner för vetandet samt gör sitt yttersta för att inspirera sina deltagare att utvecklas kunskapsmässigt men också socialt. De finns alltid till hands oavsett om deltagaren behöver hjälp med sitt skolarbete eller personliga besvärligheter. Skolan sätter ett stort fokus på att deltagarn...
Bengt Jönsson Kommentar:
Tack för ditt fina omdöme.
Visa mer
Beställ information

För att få mer information om Allmän kurs - 8 inriktningar via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Allmän kurs - 8 inriktningar
Kursrecensioner
(3,8)
Baseras på 19 recensioner
Se alla recensioner för utbildningen
Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 91 recensioner
Se alla skolans recensioner