Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Personal- och arbetslivsprogrammet

Högskolan Kristianstad, i Kristianstad
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Kristianstad

Om utbildningen

Personal- och arbetslivsprogrammet är utbildningen för dig som är intresserad av människors villkor i arbetslivet. Du vill medverka till att utveckla medarbetare och organisationer för att skapa goda förutsättningar i arbetslivet.

Programmet har fokus på operativt och konsultativt personalarbete och ger kunskaper om människan i arbetslivet, organisering, ledarskap, ekonomi med personalekonomi samt arbetsförhållanden ur juridisk och psykosocial synvinkel.

Kontakter med arbetslivet är betydelsefulla i utbildningen och sker kontinuerligt med bland annat gästföreläsare och olika former av verksamhetsförlagd utbildning (VFU). Genom att periodvis följa en organisations personalarbete får du möjlighet att integrera personalarbetets teori med praktisk tillämpning.

Efter utbildningen finns flera tänkbara arbetsområden. Du kan arbeta såväl inom privat som offentlig sektor, som anställd eller som egenföretagare/ konsult. Du kan till exempel arbeta vid personalenheter i organisationer, i bemanningsföretag, som jobbcoach eller med karriärvägledning och kompetensutveckling.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet + Engelska 6, Matematik 2a eller 2b eller 2c, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2

Examen & Intyg

Kandidatexamen
Högskolan Kristianstad
Box 59
291 88 KRISTIANSTAD

Högskolan Kristianstad

Högskolan Kristianstad är en populär högskola i södra Sverige. Där finns några av landets bästa utbildningar som leder till jobb. Du har nära kontakt med dina lärare och försvinner inte i mängden, en liten men samtidigt stor högskola. Högskolan Kristianstad...

Läs mer om Högskolan Kristianstad och visa alla utbildningar.

Highlights