Visa studentum.se som: Mobil

Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot neurosjukvård

Göteborgs universitet - Sahlgrenska akademin
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Göteborg
60 hp
Deltid
Startdatum: Höst - Göteborg
Sista ansökan: OBS! Tidig ansökan. Öppnar 2022-02-15, stänger 2022-03-15.

Videoreportage

Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot neurosjukvård

Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot neurosjukvård

Avancerad nivå, halvfart | 60 hp

Om programmet

Specialistsjuksköterskor med inriktning mot neurosjukvård arbetar med omvårdnad inom specialiserad vård med patienter som drabbats av olika neurologiska sjukdomar eller neurokirurgiska tillstånd och skador. Specialistsjuksköterskan har förmågan att bedöma och övervaka vitala funktioner i samband med neurologiska och neurokirurgiska tillstånd, neurologisk skada och rehabilitering.

Du som väljer denna inriktning har möjlighet att fördjupa dig i olika områden inom neurologisk sjukdom eller skada, till exempel neurologi, stroke, neurokirurgi eller rehabilitering.

Utbildningen ger en hög omvårdnadskompetens genom att kombinera teori, verksamhetsförlagd utbildning och verksamhetsintegrerat lärande. Inom ramen för utbildningen finns möjlighet till en valfri kurs 7,5 hp med fördjupning inom ett specifikt ämne som är relevant för inriktningen.

Utbildningen till specialistsjuksköterska med inriktning mot neurosjukvård är en akademisk yrkesutbildning på avancerad nivå som leder till specialistsjuksköterskeexamen.

Vem kan söka?

Utbildningen riktar sig till dig som har en examen som sjuksköterska om minst 180 hp, ett års arbetslivserfarenhet som sjuksköterska och som vill ta nästa steg och bli specialistsjuksköterska. 

Denna inriktning ger dig:

  • Fördjupade kunskaper i avancerad bedömning, vårdplanering och uppföljning av patienter inom neurosjukvård
  • I utbildningen ingår också ett självständigt arbete som syftar till att ge dig kompetens att utveckla vården, arbeta evidensbaserat samt att implementera forskningsresultat inom neurosjukvård. Arbetet kan med fördel kopplas till den egna verksamheten.

Efter avslutad utbildning

Programmet ligger till grund för generell examen i omvårdnad på magisternivå och ger behörighet till fortsatta studier på forskarnivå.

Arbetsområde

Specialistsjuksköterskor inom neurosjukvård kan arbeta på vårdavdelningar och mottagningar med inriktning mot neurologi, neurokirurgi, stroke och rehabilitering. Arbetet omfattar avancerad omvårdnad och bedömningar av vuxna personer i samband med neurologisk sjukdom eller skada. Specialistsjuksköterskornas kompetens och ökade kunskaper i evidens och forskning ger en stabil grund till utveckling av vården.

Inriktningens innehåll

Specialistsjuksköterskeprogrammets huvudområde är omvårdnad. I programmet integreras kunskaper från vårdvetenskap, medicinsk vetenskap och samhälls- och beteendevetenskap.

De kurser som ingår är:

  • Specialistsjuksköterskans funktion med inriktning mot neurosjukvård, 1,5 hp
  • Akut neurosjukvård, 7,5 hp
  • Stroke – ett interprofessionellt vårdprocessperspektiv, Del 1, 7,5 hp
  • Rehabiliteringsmedicin med fokus personer med neurologiska funktionshinder, 7,5 hp
  • Klinisk fördjupning inom neurosjukvård, 6 hp*
  • Vetenskaplig metod, 7,5 hp*
  • Examensarbete i omvårdnad med relevans för neurosjukvård, 15 hp*
  • Valfri kurs på avancerad nivå med relevans för neurosjukvård, 7,5 hp

*Huvudområde omvårdnad. Övriga kurser bedrivs på Institutionen för neurovetenskap och fysiologi vid Göteborgs universitet. Den valfria kursen kan genomföras vid annat lärosäte och tillgodoräknas inom ramen för programmet. Studierna bedrivs på halvfart.

 

Belastningsregistret

När du ska göra din verksamhetsförlagda utbildning (VFU) kan vissa verksamheter kräva att du uppvisar utdrag ur belastningsregistret.

För mer information om Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot neurosjukvård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

För tillträde till specialistsjuksköterskeprogrammet krävs utöver grundläggande behörighet:nordisk legitimation som sjuksköterskaavlagd kandidatexamen i omvårdnad eller motsvarandeett års yrkeserfarenhet som sjuksköterskasvenska B och engelska A på gymnasienivå eller motsvarandeBehörighet för tillträde till kurser inom specialistsjuksköterskeprogrammet anges i respektivekursplan.

Examen & Intyg

Specialistsjuksköterskeexamen

Sahlgrenska Akademin

Sahlgrenska Akademin


Göteborgs universitet - Sahlgrenska akademin

Göteborgs universitet - Sahlgrenska akademin

Sahlgrenska akademin är en av åtta fakulteter vid Göteborgs universitet. Sahlgrenska akademin gör skillnad för människors hälsa genom utbildning och forskning inom medicin, odontologi och vårdvetenskap. Våra utbildningsprogram är bland de mest populära i Sverige och vår forskning håller hög...


Läs mer om Göteborgs universitet - Sahlgrenska akademin och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot neurosjukvård

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet - Sahlgrenska akademin

Box 400
405 30 Göteborg


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot neurosjukvård från Göteborgs universitet - Sahlgrenska akademin, fyll i följande uppgifter: