Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Trädgårdens och landskapsvårdens hantverk, kandidatprogram

Göteborgs universitet, i Mariestad
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-04-15
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-04-15
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Mariestad
  • Sista ansökan: 2024-04-15

Om utbildningen

Trädgårdens och landskapsvårdens hantverk är programmet där du utbildar dig till trädgårdsmästare och är med och formar framtidens hållbara gröna miljöer. Med kulturhistoriska perspektiv och ekologiska hantverksmetoder studerar du kulturvård, trädgårdsodling, trädgårdsskötsel, kulturlandskapets skötsel och växtkunskap. Programmet ges i Mariestad.

Om utbildningen

På utbildningen lär du dig trädgårdsmästaryrket med inriktning mot kulturvård. I skötsel och färdighetsträning arbetar du med det levande gröna kulturarvet för att förstå växtmaterialets skötsel- och ståndortskrav. Du lär dig namn på träd, buskar, perenner, ogräs och vildflor för att kunna se på trädgården och landskapet med trädgårdsmästarens ögon. Alla delar i utbildningen har ett hållbart och ekologiskt förhållningssätt till det biologiska kulturarvet, i landskap och trädgårdsmiljöer. 

Efter studierna

Trädgårdsmästaren har ett brett arbetsfält som omfattar skötsel, vård, utveckling och förnyelse av trädgårdar. Trädgårdsbranschen är bred och möjligheterna till olika slags arbetsplatser är många, men ibland enbart på säsong. Tidigare studenter arbetar i kulturhistoriska trädgårdar eller i trädgårdsföretag med andra profiler som plantskole- eller försäljningsverksamhet. Det kan vara arbete med odling och skötsel i kulturreservat eller anställning i en botanisk trädgård, hos bostadsbolag eller i Svenska kyrkans regi. Det finns också studenter som väljer att starta eget företag. Efter kandidatexamen kan du också läsa vidare på masterprogrammet i kulturvård vid Göteborgs universitet.

Sök trädgårdens och landskapsvårdens hantverk: www.gu.se/studera/hitta-utbildning/tradgardens-och-landskapsvardens-hantverk-kandidatprogram-n1htl

Så ansöker du

Grundläggande behörighet

Examen & Intyg

Kandidatexamen
Göteborgs universitet
Vasagatan 33
41137 Göteborg

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...

Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar.

Highlights