Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Förskollärarprogrammet, för studenter med yrkeserf inom förskola/förskoleklass

Längd
210 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Antagningshistorik
Längd
210 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Distans
  • Distans

Om utbildningen

Vill du ha ett meningsfullt och självständigt yrke, där roliga upptåg och upptäckter i barns världar är en del av arbetet? Som förskollärare bidrar du till barns uppväxt och att lägga grunden för framtida generationer.
Den här inriktningen är en ortsoberoende distansutbildning och vänder sig specifikt till dig som redan har yrkeserfarenhet från förskolan - som t ex barnskötare eller obehörig förskollärare i förskola eller förskoleklass.

Inriktningen går helt på distans på fem år med en studietakt på 50 procent. Men du som önskar kommer efter att du blivit antagen att kunna ansöka om att läsa två kurser parallellt och därmed ha en studietakt på 100 procent och bli klar med din utbildning på 2,5 år.

För att varje student ska erbjudas egna praktiska erfarenheter av till exempel estetiska uttrycksformer inom inriktningen organiseras viss campusförlagd undervisning. Dessa fysiska träffar på universitetet är förlagda till olika veckodagar de olika terminerna. Inriktningen är samtidigt ortsoberoende och möjligt att läsa helt på distans för dig som önskar det.

På inriktningen används olika former av digital kommunikation mellan lärare och student, samt mellan studenter. Därför krävs tillgång till dator med internetuppkoppling samt webkamera och mikrofon/högtalare. Utbildningen är förkortad med 60 hp i jämförelse med det ordinarie förskollärarprogrammet. Din tidigare yrkeserfarenhet gör att du får tillgodoräkna dig högskolepoäng.

Du som inte arbetar på förskola/förskoleklass under dina studier får själv ordna tillgång till en förskola/förskoleklass där du kan genomföra utbildningens verksamhetsanknutna uppgifter samt examensarbete. 

Så ansöker du

Grundläggande behörighet + Naturkunskap 1b eller 1a1+1a2, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2. Det krävs fem (5) års dokumenterad yrkeserfarenhet på heltid av pedagogiskt arbete i förskola/förskoleklass, alternativt åtta (8) års dokumenterad yrkeslivserfarenhet på minst halvtid, av pedagogiskt arbete i förskola/förskoleklass. Yrkeserfarenheten skall följa svensk läroplan eller motsvarande och måste styrkas genom tjänstgöringsintyg.

Examen & Intyg

Förskollärarexamen
Göteborgs universitet
Vasagatan 33
41137 Göteborg

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...

Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar.

Highlights