Visa studentum.se som: Mobil

Lärare inom småbarnspedagogik

Åbo Akademi
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Vasa
3-5 år
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Vasa
Sista ansökan: 2021-03-31
En lärare och ett barn i lärmiljö

Lärare inom småbarnspedagogik

Utbildningslinjen för lärare inom småbarnspedagogik

Barn är underbart kreativa, skojiga och klarsynta, vilket gör det ansvarsfulla arbetet som lärare inom småbarnspe- dagogik både inspirerande och mångsidigt. Under din utbildning lär du dig uppmuntra och stöda barns lärande och utveckling och får veta hur du kan fungera som ett stöd för föräldrarnas fostran i hemmet. Med tålamod, lugn och inlevelseförmåga skapar du en trygg och rolig dag- hemsmiljö för barn, medan kunskaper inom pedagogik och kritiskt tänkande är viktiga i verksamhetsplaneringen på daghem. Som lärare inom småbarnspedagogik arbetar du med många barn och familjer och den vetenskapliga grund din utbildning ger dig hjälper dig att förstå och kommunicera med dessa olika människor.

Som blivande lärare inom småbarnspedagogik studerar du småbarnspedagogik och psykologi och får breda kunskaper i barns lärande och utveckling. Till dina studier hör dessutom musik, bild/slöjd, rörelse, matematik, naturvetenskap och språk, och du får redskap för småbarnsfostran och förskoleundervisning. Praktikperioder ger dig nya insikter i lärararbetet samtidigt som du får chansen att knyta kontakter till möjliga framtida arbetsgivare.

Pedagogiekandidatexamen ger dig behörighet att jobba som lärare inom småbarnspedagogik och förskollärare, medan pedagogie magisterexamen förbereder dig för det framtida arbetslivet och dess mer krävande arbetsuppgifter och ger dig behörighet att jobba som daghemsföreståndare.

Du som lärare inom småbarnspedagogik i arbetslivet

De flesta lärare inom småbarnspedagogik arbetar antingen kommunalt eller på den privata sektorn, främst på daghem men också på familjedaghem eller som förskollärare i grundskolor. Utöver lek och daglig verksamhet hör även musik-, rörelse- och språkstimulerande aktiviteter till arbetet inom småbarnspedagogiken, liksom olika studiebesök som stöder barns lärande. En del lärare inom småbarnspedagogiken jobbar som föreståndare på daghem och har då även ansvar för daghemmets pedagogiska verksamhet, personal, administration och ekonomi. Tack vare stor efterfrågan på speciellt svenskspråkiga lärare inom småbarnspedagogik är arbetsutsikterna i branschen utmärkta. I detta människonära yrke får du göra stor skillnad i barns liv – varje dag!

Bonus: För duktiga pedagogie magistrar erbjuder Åbo Akademi även intressanta karriärmöjligheter inom forskning.

För mer information om Lärare inom småbarnspedagogik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Till utbildningslinjen för lärare inom småbarnspedagogik (Vasa) har du möjlighet att bli antagen på basis av något av följande:

  • finländsk studentexamen (eller IB-, EB-, RP/DIA-examen)
  • urvalsprov
  • arbetserfarenhet inom småbarnsfostran (den nationella flerformsutbildningen 1000+)
  • avlagda studieprestationer vid ett öppet universitet på fastlandet eller Åland (Öpuleden)
  • avlagda studier inom samma område (överflyttning)

För att kunna bli antagen till utbildningen för lärare inom småbarnspedagogik måste du ha deltagit i lärarlämplighetsprovet. Du blir kallad till lämplighetsprovet om du uppfyller kraven på någon av de ovan nämnda antagningsgrunderna.

Språkkrav

Åbo Akademi är ett svenskspråkigt universitet och alla som studerar inom våra svenskspråkiga utbildningar behöver ha tillräckliga kunskaper i svenska innan de inleder sina studier.

Mer information

Mer information om behörighet och ansökan hittar du på Åbos Akademis webbsida.

Åbo Akademi

Åbo Akademi

Jämställdhet, likabehandling och mångfald

Åbo Akademi är hela Finlands svenska mångvetenskapliga bildningsuniversitet med campus i Åbo och Vasa. De bidrar till samhället med bildning, utbildning och ny vetenskaplig kunskap. Åbo Akademis forskning och utbildning är internationellt erkänd, och genom gränsöverskridande samarbeten fungerar de som...


Läs mer om Åbo Akademi och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Lärare inom småbarnspedagogik

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Åbo Akademi

Domkyrkotorget 3
20500 Åbo


Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Lärare inom småbarnspedagogik från Åbo Akademi, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Du kanske också är intresserad av: