Visa studentum.se som: Mobil

Macquarie University, Blueberry College & Universitet

BLUEBERRY - Studera i Australien
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Sydney
1 termin till 3 år
Heltid
CSN-berättigad
Engelska
Startdatum: 2020-02-25 - Sydney
Mässa
2019-09-21

Macquarie University, Blueberry College & Universitet

Studera på ett av de högst rankade universitetet i Australien

Macquarie är innovativt och annorlunda och universitetet har legat bakom flera stora upptäckter och innovationer. Det var till exempel här som cochlea-implantatet för hörselskadade uppfanns. Imponerande nog utvecklades även WI-FI på Macquarie University!

Som ett av fem universitet i Australien kan Macquarie University stoltsera med att det internationella rankningssystemet QS Star ger universitetet högsta betyg i alla undersökta kategorier. Universitetet tilldelas toppbetyg när det kommer till undervisning, anställningsbarhet, forskning, innovation och faciliteter. Hela 90 % av de studenter som examineras från Macquarie har relevant arbete inom sex månader. Macquarie Graduate School of Management (MGSM) har dessutom blivit utsedd till den bästa business-skolan i Australien för tredje året i rad av Financial Times’ Global MBA Ranking.

Praktikplatser och nära kontakt med näringslivet

Macquarie University ligger mitt i hjärtat av Australiens högteknologiska centrum. Detta gynnar universitetet och studenterna i form av stipendier, ökade chanser till praktikplatser och jobb. Dessutom får Macquarie ofta in välkända gästföreläsare.

Universitetet äger inte bara campusområdet utan också mark som hyrs ut till olika företag i närområdet. När hyreskontrakt skrivs under av företagen skriver de också under att de kommer att ta emot praktikanter från universitetet. Det ger studenterna möjlighet till praktisk erfarenhet redan på kandidatnivå vilket är ovanligt.

Tack vara PACE (Professional and Community Engagement) ger universitet studenterna tillgång till både lokala och internationella praktikplatser, studieresor, utvecklingsprojekt och service-learning. Som Macquarie-student får du helt enkelt väldigt mycket hjälp på traven i din framtida karriär!

Grönt och vackert campus  i norra Sydney

Macquarie University och dess stora gröna campus hittar du i norra Sydney, ca 20-30 minuter från centrum med tåg. Det är smidigt att ta sig hit oavsett var du bor eftersom Macquarie har sin alldeles egna tågstation!

Campuset känns väldigt kreativt och nyskapande och många studenter stormtrivs här. På det 252 fotbollsplaner stora campuset huserar ca 38 000 studenter från över 100 länder världen över.

På campusområdet hittar du butiker, caféer, banker, bar, sjukvård, apotek och mycket mer. Macquarie University har även en fantastisk idrottsanläggning med bland annat simbassäng, gym, squashbanor och basketplan.

Ansökan

Förkunskapskrav

För att bli antagen till Macquarie University ska du ha fullständiga gymnasiebetyg med VG/C eller mer i engelska B/6. Alternativt kan du visa upp ett TOEFL-test med minst 90 eller en IELTS-examen med minst 6.5.

Utbildningar

Study Abroad – 1 till 2 terminer

Under 1-2 terminer kan du läsa fristående kurser på Macquarie. Du kan välja från i princip hela kursutbudet så när som på några få undantag. Vanligtvis läser du fyra kurser per termin och för dig som är inskriven på ett svenskt universitet finns möjligheten att tillgodoräkna dig kurserna på Macquarie inom ramen för din svenska utbildning.

Macquarie University är ett av få universitet som erbjuder dig att läsa 3 istället för 4 kurser som Study Abroad-student. Det blir då billigare och mindre belastande men du får ändå fullt lån och bidrag av CSN.

Study Abroad Certificate – 1 termin

Macquarie erbjuder certifikatsutbildningar under en termin inom många spännande områden, bland annat:

Refugee and Multicultural Studies

Den pågående flyktingkrisen och det turbulenta läget i världen har under lång tid varit i fokus. Av den anledningen så har ämnen så som internationella relationer, internationell rätt och politik hamnat högt upp på dagordningen. Macquarie erbjuder nu dig som intresseras av dessa frågor möjligheten att läsa ett certifikat till ett väldigt förmånligt pris.

Crime and Counter Terrorism

Säkerhet, underrättelsetjänst och kontraterrorism har aldrig ägnats så mycket intresse som nu och frågan är hur dessa utmaningar skall tacklas. Om du är intresserad av att fördjupa dig i security, kriminologi, cyberbrott och moderna säkerhetsutmaningar så är det här helt rätt!

Bachelor Degrees – 3 år

Macquarie erbjuder ett mycket stort utbud av treåriga Bachelor Degrees. Några exempel på vad du kan studera:

 • Bachelor of Business Administration
 • Bachelor of Ancient History
 • Bachelor of Engineering
 • Bachelor of Information Technology
 • Bachelor of Medical Sciences
 • Bachelor of Security Studies
 • Bachelor of Social Science

Nyligen har Macquarie också anordnat ett Business Internship som finns tillgängliga för alla studenter som studerar en Bachelorutbildning. Detta är en fantastisk chans att få arbetslivserfarenhet medan du studerar i Sydney.

Master Degrees – 1 till 2,5 år

Var sig du är ute efter att skaffa dig extra konkurrenskraft på arbetsmarknaden eller sugen på att byta karriär så kan Macquarie hjälpa dig genom att erbjuda högklassiga utbildningar på avancerad nivå. Förutom Masterutbildningar på 1-2 år erbjuder Macquarie både Graduate Certificates (6-12 månader) och Graduate Diplomas (1-2 år).

Macquarie University kan stolt presentera ett brett urval på masterutbildningar som är 1 år långa, bland annat Master of Marketing, Master of Media and Communication och Master of Cyber Security Analysis. 

Kostnader

 • Study Abroad, 4 kurser (1-2 terminer)
  9600 AUD (ca 62 000 SEK) per termin.
 • Study Abroad, 3 kurser (1-2 terminer)
  7200 AUD (ca 46 500 SEK) per termin.
 • Bachelor’s Degree (3 år)
  15 000 AUD (ca 96 800 SEK) till 27 000 AUD (ca 174 200 SEK) per termin.
 • Business Internship (tillägg på Bachelor Degree)
  575 AUD (ca 3 800 SEK) totalt för praktiken, utöver kurspriset.
 • Master’s Degree (1-2,5 år)
  15 000 AUD (ca 96 800 SEK) till 20 000 AUD (ca 129 000 SEK) per termin.

Stipendier

Stipendier för hela program

Macquarie erbjuder ett mycket förmånligt stipendium för europeiska studenter som ansöker till något av skolans program på kandidat- eller masternivå med start 2017. Förutom 5000 AUD (ca 32 300 SEK) i rabatt per år på skolans terminsavgifter får du även 5000 AUD (ca 32 300 SEK) på plats när du kommer till Australien. Skicka in din ansökan nu så gör skolan en samlad bedömning av din profil där betyg är en del. Som svensk student har du stor chans att få stipendiet så ta chansen! Kontakta oss på Blueberry om du vill veta mer.

Stipendier för Study Abroad

Du kan också få stipendium för fristående kurser som Study Abroad-student på Macquarie. Du har möjlighet att få 1000 AUD (ca 6 500 SEK) i rabatt på kursavgiften. 

International Scholarships

Du som har höga gymnasie- eller universitetsbetyg kan få ta del av Macquarie University International Scholarships (MUIS).

Betalning av kursavgifter

Kursavgifterna på Macquarie University betalar du terminsvis direkt till skolan. Vi på Blueberry hjälper dig kostnadsfritt med hela din ansökan.

Studiemedel

Utbildningarna på Macquarie University är berättigade till studiemedel från CSN. Du får då låna till både kursavgifter och levnadskostnader, Blueberry kan dock aldrig garantera att du blir beviljad studiemedel.

BLUEBERRY - Studera i Australien

BLUEBERRY - Studera i Australien

Studera i Australien

Studera utomlands i det fantastiska landet Australien! Welcome Down Under till det här unika och varma jättelandet fyllt med allt från paradisstränder och regnskogar till pulserande storstäder som Sydney, Melbourne, Brisbane och Perth. Australiensarna har en oerhört avslappnad inställning till livet...


Läs mer om BLUEBERRY - Studera i Australien och visa alla utbildningar.

Mässa

Blueberry Öppet hus 21/9 2019 – Träffa college & universitet från hela världen!

Blueberry Öppet hus 21/9 2019 - Möt college och universitet från hela världen i Stockholm!

Tid: Lördagen den 21 september. Kl. 12.00 öppnar portarna.
Plats: GT 30 på Grev Turgatan 30 i Stockholm (vid Östermalmstorg T-bana)
Vad: Blueberrys årliga Öppet hus närmar sig och där du får chansen att träffa våra spännande college och universitet från USA, Australien, Kanada, Nya Zeeland och England. 

Läs mer och anmäl dig till HÄR redan idag så bjuder vi på blåbärssmoothie och även goodiebags så långt lagret räcker!

Varmt välkommen!

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2019-09-21    Tid:   12:00 - 15:00 GT 30 på Grev Turgatan 30 i Stockholm (vid Östermalmstorg T-bana)

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Macquarie University, Blueberry College & Universitet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

BLUEBERRY - Studera i Australien


Tel: 08-408 88 499
www.blueberry.nu

Beställ information

För att få mer information om Macquarie University, Blueberry College & Universitet via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.