Visa studentum.se som: Mobil

Kreativt skrivande på distans

Ädelfors Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Distans
15 veckor
Deltid
CSN-berättigad

Kreativt skrivande på distans

Att skriva är att definiera sig själv och göra sin röst hörd. Välkommen att bli en Skrivande röst! Med lätthet och glädje får vi igång vår kreativa process och vårt skrivande. Vi prövar oss fram genom olika genrer och varierande typer av texter. Vi skriver bland annat flödesskrivning, poesi, självbiografiska texter och novell. Genom övning får vi verktygen som för oss framåt i skrivandet. Kursen består av 5 stycken kursmoduler. Varje kursmodul har ett särskilt givet tema och du som kursdeltagare lämnar in två texter per modul. Jag som kursledare ger dig respons på varje text och ger också tips på hur du kan förbättra dina texter.


Kursens längd: 15 veckor. Vi har inga fysiska träffar.
Kursens omfattning: Halvfart
Tidpunkt: Distanskurs
Sista ansökningsdag: 15 maj 2019
Kursstart: 19 augusti 2019
Kursslut: 29 november 2019
Målgrupp: Skrivintresserade
Förkunskapskrav: Svenskakunskaper i tal  och skrift behövs då undervisningen sker på svenska och de texter som lämnas in  ska vara skrivna på svenska. Vana att hantera ordbehandlingsprogram. Kursen är  helt nätbaserad så tillgång till god uppkoppling behövs. Kursen sker via Googles  plattform så en kunskap om hur plattformen fungerar är nödvändig. Efter ansökningstidens slut kommer en manual och en testövning som ska göras inom en  vecka att skickas ut till de sökande. Därefter görs antagningen till kursen. 
Kursmaterial: Skrivhandböckerna; Skrivande röster och Skrivande röster 2. Kurslitteraturen inhandlas av kursdeltagaren via nätbokhandeln eller direkt av kursledaren.

Så ansöker du

Vissa förkunskapskrav krävs för ansökan: Svenskakunskaper i tal och skrift behövs då undervisningen sker på svenska och de texter som lämnas in ska vara skrivna på svenska. Kursen sker via Googles plattform så en kunskap om hur plattformen fungerar underlättar. Vana att hantera ordbehandlingsprogram. Kursen är helt nätbaserad så tillgång till god uppkoppling behövs.

Examen & Intyg

Efter avslutad kurs erhålles ett intyg.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigande. Kostnader tillkommer för elevförsäkring, förbrukningsmaterial, elevarbeten och studieresor. Se utbildningens hemsida för exakta priser samt information om kostnader för logi - internat och måltider. 

Ädelfors Folkhögskola

Ädelfors Folkhögskola

Välkommen till Ädelfors Folkhögskola

På Ädelfors Folkhögskola kan du läsa en yrkesutbildning, läsa för att få behörighet eller komplettera tidigare studier. På denna folkhögskolan träffar du vänner för livet i en varm miljö och du har möjlighet att bo på internatet. Tillgänglighet för alla är...


Läs mer om Ädelfors Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Kreativt skrivande på distans

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Ädelfors Folkhögskola

Kunskapens väg 3
574 53 Holsbybrunn

Beställ information

För att få mer information om Kreativt skrivande på distans via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
(4,2)
Baseras på 21 recensioner.
Se alla skolans recensioner