Visa studentum.se som: Mobil

Samhällsvetenskaper i Vasa

Åbo Akademi
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Vasa
3-5 år
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Vasa
Sista ansökan: 2021-03-31
två studenter sitter vid ett bord och pluggar

Samhällsvetenskaper i Vasa

Utbildningslinjen för samhällsvetenskaper i Vasa

Som samhällsvetare förstår du ingående hur ett demokratiskt samhälle fungerar och vilka krafter som styr politiken i Finland och ute i världen. Du lär dig att förstå hur en stat förvaltas i olika instanser (t.ex. ministerier, riksdagen, landskap, kommuner, banker, räddningsväsendet, medborgarorganisationer), vilka aktörer som är med och bestämmer och hur internationella relationer mellan olika länder sköts och utvecklas. Massmedia har en viktig roll i hur demokratin förverkligas i ett samhälle och hur medborgarna och resten av världen informeras om aktuella nyheter, ändringar och kriser. På Åbo Akademis enhet i Vasa specialiserar du dig på huvudämnet statskunskap med masskommunikation. Biämnen får du i princip välja fritt bland Åbo Akademis andra intressanta utbildningslinjer.

Vad får du lära dig?

Utbildningen ger dig färdigheter som uppskattas både nationellt och internationellt: förmåga att tillämpa självständigt och samhällsvetenskapligt tänkande i praktiken, breda kunskaper i språk och kommunikation, samarbetsförmåga samt förmåga till kritisk och analytisk hantering av information. Du har utmärkta möjligheter till studentutbyte och internationell praktik. I undervisningen syns också Åbo Akademis fokus på demokrati och medborgarsamhället. Den som vill jobba som ämneslärare i samhällslära inleder studierna med att delta i en lämplighetsintervju. En ämneslärarstuderande läser kurser även i offentlig förvaltning, pedagogik, juridik, ekonomi och i sitt andra undervisningsämne.

Du som samhällsvetare i arbetslivet

Som utexaminerad politices kandidat/magister kan du jobba med krävande sakkunniguppgifter inom politikens och statsförvaltningens olika delområden. Redaktör, journalist, kommunikationschef, internationell planerare, ledande konsult, koordinator och ämneslärare i samhällslära är några av de vanligaste titlarna på dem som har tagit steget in i arbetslivet genom vår utbildningslinje. Många arbetar med kommunikation (t.ex. för massmedier, nyhetsbyrån FNB), i administrations-, utvecklings- och planeringsuppgifter (t.ex. på ministerier, på migrationsverket, vid universitet), och med konsultverksamhet (t.ex. banker, företag, eget företag). Som högskoleutbildad sakkunnig eller ämneslärare får du vara beredd på att leda det demokratiska medborgarsamhället framåt.

För mer information om Samhällsvetenskaper i Vasa, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Till utbildningslinjen för samhällsvetenskaper (Vasa) har du möjlighet att bli antagen på basis av något av följande:

  • finländsk studentexamen (eller IB-, EB-, RP-/DIA-examen)
  • urvalsprov
  • nordisk gymnasieexamen
  • avlagda studieprestationer vid ett öppet universitet (Öpuleden MyWay)
  • avlagda studier inom samma område (överflyttning)

Språkkrav

Åbo Akademi är ett svenskspråkigt universitet och alla som studerar inom våra svenskspråkiga utbildningar behöver ha tillräckliga kunskaper i svenska innan de inleder sina studier.

Mer information

Mer information om behörighet och ansökan hittar du på Åbos Akademis webbsida.

Åbo Akademi

Åbo Akademi

Jämställdhet, likabehandling och mångfald

Åbo Akademi är hela Finlands svenska mångvetenskapliga bildningsuniversitet med campus i Åbo och Vasa. De bidrar till samhället med bildning, utbildning och ny vetenskaplig kunskap. Åbo Akademis forskning och utbildning är internationellt erkänd, och genom gränsöverskridande samarbeten fungerar de som...


Läs mer om Åbo Akademi och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Samhällsvetenskaper i Vasa

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Åbo Akademi

Domkyrkotorget 3
20500 Åbo


Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Samhällsvetenskaper i Vasa från Åbo Akademi, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Du kanske också är intresserad av: