Räkna ut ditt snittbetyg

Högskoleförberedande - hälsa & idrott

Lillsved Idrottsfolkhögskola erbjuder två utbildningar inom idrott/sport; Hälsa & Idrott och Sport & Äventyrspedagog, där du också kan komplettera gymnasiet. Utbildningarna förbereder dig för yrken med ledarkrav bland annat inom event, idrott, skola, polis, militär och räddningstjänst samt för studier på universitet och högskola. Kursstart i augusti 2017.

För dig som började gymnasiet hösten 2011 eller senare

Räkna ut ditt snittbetyg

Här kan du som börjat gymnasiet hösten 2011 eller senare räkna ut ditt snittbetyg inför ansökan till universitet och högskola. När du har skrivit in alla dina kurser med respektive poäng och betyg trycker du på “Beräkna mitt snitt”.

Såhär räknar du ut ditt snittbetyg efter GY 2011

Bara de betyg som ingår i slutbetyget från ett fullständigt program räknas med. Betyg i utökade kurser räknas bara med i jämförelsetalet om det krävs för behörighet. Observera att betyget i idrott & hälsa alltid räknas med.

Kraven för särskild behörighet anges i olika områdesbehörigheter, totalt 18 stycken. Vilka förkunskaper som krävs bestäms precis som tidigare, av högskolorna och universiteten. Meritpoängen räknas med för de kurser som krävs för behörighet.

Hittar du inte ditt program? 
Då kan du skapa ett eget program genom att välja alternativet "Skapa eget program" i rullistan nedan.

Tillbaka till startsidan för "Räkna ut ditt snittbetyg"

Läs mer om meritpoäng och de nya antagningsreglerna här
Välj Program