Visa studentum.se som: Mobil

Räkna ut ditt snittbetyg

Högskoleförberedande - hälsa & idrott

Lillsved Idrottsfolkhögskola erbjuder två utbildningar inom idrott/sport; Hälsa & Idrott och Sport & Äventyrspedagog, där du likt komvux samtidigt kan komplettera gymnasiet. Utbildningarna förbereder dig för yrken med ledarkrav bland annat inom event, idrott, skola, polis, militär och räddningstjänst samt för studier på universitet och högskola.
Kursstart i augusti 2018.

För dig som började gymnasiet hösten 2010

Räkna ut ditt snittbetyg

Här kan du som börjat gymnasiet hösten 2010 eller senare räkna ut ditt snitt inför ansökan till universitet och högskola. Välj först ditt program från listan och skriv sedan in dina betyg. Saknar du kurser är det bara att trycka på “Lägg till betyg”. Du måste inte skriva in specifikt vilken kurs det är, men det kan vara bra för att inte missa någon. Står en kurs med som du inte har, klicka på “Ta bort” bredvid kursen.

Bara de betyg som ingår i examensbeviset från fullständigt program räknas. Betyg i utökade kurser räknas bara med i jämförelsetalet om det krävs för behörighet. Observera att betyget i idrott & hälsa alltid räknas med. När du har skrivit in alla dina kurser med respektive poäng och betyg trycker du på “Beräkna mitt snitt”.

Lycka till!

Tillbaka till startsidan för "Räkna ut ditt snittbetyg"

Läs mer om meritpoäng och de nya antagningsreglerna här
Välj Program
Saknas ditt program?
Välj då "Gemensamma Kurser" längst ned i listan!