Visa studentum.se som: Mobil

Räkna ut ditt snittbetyg

Vad vill du bli?

Vi erbjuder en mängd spännande möjligheter. För dig som vill bli klar med gymnasiet. Har du chansen att läsa in gymnasiet hos oss. Välj inriktning efter dina intressen: barn och ungdom, digital och traditionell konst, idrott och hälsa, mer om Sverige och svenska språket, studieförberedande. Vi erbjuder yrkesutbildningar som Socialpedagog och Fritidsledare. För dig som vill arbeta med textil i framtiden – Textilakademin. Utbildningarna är kostnadsfria och CSN-berättigade. Vi hjälper till med boende - ta steget sök nu!

För dig som började gymnasiet mellan 2003-2009

Räkna ut ditt snittbetyg

Här kan du som börjat gymnasiet mellan åren 2003-2009 räkna ut ditt snittbetyg inför ansökan till universitet och högskola. Välj först ditt program från listan och skriv sedan in dina betyg. Saknar du kurser är det bara att trycka på “Lägg till betyg”. Du måste inte skriva in vilken kurs det är, men det kan vara bra för att inte missa någon. Står en kurs med som du inte har, klicka på “Ta bort” bredvid kursen.

Samtliga betyg som ingår i examensbeviset räknas. Observera att betyget i idrott & hälsa endast räknas med om det krävs för behörighet eller höjer betygssnittet. När du har skrivit in alla dina kurser med respektive poäng och betyg trycker du på “Beräkna mitt snitt”.

Lycka till!

Tillbaka till startsidan för "Räkna ut ditt snittbetyg"

Läs mer om meritpoäng och de nya antagningsreglerna här

Välj Program

Saknas ditt program?

Välj då "Gemensamma Kurser" längst ned i listan!
Logga in
Vår Facebook
Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se