Yrkesinspiration: Arbetsledare byggproduktion

Fatima Bale, 40 år, bytte bana och utbildade sig till Arbetsledare inom byggproduktion hos Hermods. "Jag kände att det var dags att prova något nytt och intresset för olika typer av byggproduktioner har alltid funnit där."

Arbetsledare byggproduktion

Arbetsledare inom byggproduktion hos Hermods yrkeshögskola

Fatima Bale, 40 år, bytte bana och utbildade sig till Arbetsledare inom byggproduktion hos Hermods. 

– Jag kände att det var dags att prova något nytt och intresset för olika typer av byggproduktioner har alltid funnit där.

UtbildningArbetsledare Byggproduktion
Ort: Göteborg, Lund, Stockholm
Utbildningstyp: Yrkeshögskoleutbildning

SkolaHermods yrkeshögskola
Längd: 2 år
Studiestöd: Ja

Fatima Bale är i grunden utbildad inredningsdesigner men kände efter många år i branschen att det var dags för en förändring. Hon utbildade sig till Arbetsledare inom Byggproduktion på Hermods Yrkeshögskola och fick anställning som byggledare redan innan sin examen. 

- Jag kände att det var dags att prova något nytt och intresset för olika typer av byggproduktioner har alltid funnit där. Jag gillar att vara kreativ så därför passade den här utbildningen mig bra, berättar Fatima.

Arbetsledare byggproduktion Hermods

Redan innan Fatima var färdigutbildad fick hon anställning som byggledare hos Frank Projektpartner, ett konsultföretag i Stockholm. Hon trivs väldigt bra i sin nya arbetsroll.

- Frank Projektpartner är ett konsultföretag vilket innebär att vi har överblick över hela projektet. Som byggledare kontrollerar du så att allt blir gjort, har hand om säkerhetsfrågor och sköter samarbeten med platschefer. Det är vi som är spindeln i nätet kan man säga. Det är en varierad roll och arbetet blir aldrig enformigt. Jag gillar kombinationen av att vara ute på byggen och administrativa uppgifter på kontoret, förklarar Fatima.

Fatima har inga problem med att arbeta inom en mansdominerad bransch och uppmuntrar fler kvinnor att söka sig dit.

-För mig är det inga problem, jag tror att det är nyttigt att fler tjejer kommer in i branschen. Det känns som att utvecklingen går framåt och att fler tjejer utbildar sig inom bygg. Det är ett generationsskifte nu och branschen är inte likadan som för 10 år sedan.

Fatima ser stora fördelar med att studera på yrkeshögskola. Framförallt den stora mängden praktiskt lärande och att de flesta utbildningarna är under två år.

- Det jag gillar med yrkeshögskolan är att det är en mix av praktik och teori. Fördelen med att ha mycket praktik är att både vi och arbetsgivaren lär känna varandra. Det blir en vinn-vinn situation. Skulle man inte få jobb på sin LIA-plats har man alltid en referens.

- I klassen var det väldigt blandade åldrar och arbetslivserfarenheter. Vissa hade bakgrund som snickare medan andra var akademiker. Det var bra för då kunde vi dela erfarenheter med varandra, berättar Fatima.

Arkiv: Yrkesinspiration


Annonser