Visa studentum.se som: Mobil

Läkarutnildning! - Forum

2006-01-06 18:36   Nyfiken perrson
Hejsan! Jag går på 2:a året på gymnasium och undrar vad som krävs föratt utbilda sig till en läkare. Vill helst inte ha ngn länk(men om ngn utav er har det så är detta dock välkommet att tillägga) eller så men undrar vad man skall ha i genomsnitt, g-mvg i ämnena? att läsa till läkarutbildning är ca. 220 poäng(enligt kursen) men skulle det kunna gå att man läser 120 poäng till sjuksköterska och jobbar som sjuksköterska medan man studerar in dem sk. resterade poängen som krävs för utbildningen??? Ngn som är utbildad ännu? Var skulle man kunna få kontakta någon som kan om utbildning och så...??? Tack i påförhand! / Nyfiken Perrson!

Ang: Läkarutnildning!
2006-01-12 18:10   JN
Jag ska läsa till läkare om ett år har jag tänkt. Men tyvärr är konkurrensen stenhård och man måste ha MVG i alla ämnen både i gundläggande och den särkilda behörigheten (alltså Bi A+B, Fy A+B, Ma A+B+C+D, Ke A+B) den grundläggande behörigheten är alla andra ämnen som man måste ha för att kunna komma in på högskolan och där krävs MVG i alla ämnen också. Jag vet det här eftersom jag har haft kontakt med olika instutitioner och frågat runt lite, har även en tjejkompis som är på den 4 de terminen och hon säger att det är stenhårt på utbildningen, man måste verkligen vara ambitiös och ha den rätta drivkraften för att klara av en så stenhård utbildning som läkarlinjen, 11 terminer lång utbildning. Efter den 6 terminen kan man redan jobba som läkarassistent. Efter att man tagit läkarexamen har man allmän praktik i 18 månader och sen avger man ett prov, klarar man det så blir man legitimerad allmänläkare och då kan man fortsätta jobba och göra sin ST tjänst, alltså specialist tjänstgöring, då kan man passa på att specialisera sig i något område och först efter 5 och ett halv år ST praktik är man "färdig". så att vägen dit är lång men ur min synpunkt väldigt motiverande för mig. jag kan knappt bärga mig till nästa år. mvh jn

Ang: Läkarutnildning!
2006-05-06 00:00   Eskil
Sjuksköterskeutbildningen och läkarutbildningen är två helt olika program. Visserligen så kan man ha nytta av en sjuksköterskeutbildning rent praktiskt men man får inte lättare att komma in på läkarutbildningen för att man har jobbat 100 år som sjuksköterska. Man kan få extra poäng när man söker men inte mer än så. Sedan så är det också så att CSN inte beviljar studiemedel till någon som har läst mer än 12 terminer (6 år) med studiemedel och heller ej till de som är över 44 år (har jag för mig...). Lycka till! Jag tror nog att båda yrkerna kan vara väldigt givande men man måste nog bestämma sig för en av dem.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in