Visa studentum.se som: Mobil

Behörighet från ib - Forum

2005-11-23 19:53   erika
hej! jag går i ib nu och tänkte söka till läkarlinjen och då behöver jag 20,0. Räknas betygen från pre-ib, a-kurserna? Eller räcker det med att få över 38 poäng på examen?

Ang: Behörighet från ib
2005-11-28 00:43   Majda
Hejsan Erika.. Läser själv IB,så jag ska försöka svara på din fråga så korrekt som möjligt. Vad jag har förstått det så är det så att man måste till en början ha 38 pöäng dvs 20,0 i betyg. Vad gällande dina Pre Ib ämnen så väger behörighets ämnena upp till ditt medelbetyg, alltså de ämnen som det är ett krav på att du ska läsa men inte har i det "riktiga" IB året. Låt säga att du inte läser historia under de två IB åren, då vägs pre Ib betyget i historia in till ett medelbetyg med IB diplomat. Mattematiken från pre har dock ingen betydelse då du redan i IB läser matte (studies el methods) Hoppas det hjälpte ! Mvh Majda

Ang: Behörighet från ib
2005-12-19 21:49   Roffe
Jag tycker du ska söka till Storbritanien. Du har ju bra grund för det!

Recensionspolicy

recensionspolicy studentum.se

Vill du lämna en recension om en skola eller en utbildning på studentum.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra att hitta den utbildning som passar dem bäst. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in