Studera i Chicago - Forum

2013-08-29 22:21   Kristoffer Grahn

Hej, Mitt namn ar Kristoffer Grahn, jag jobbar som fotbollstranre pa North Park University i Chicago. Jag ar en fore detta student som kan hjalpa svenskar som ar intresserade av att studera pa NPU med ansokningen, CSN, visum mm. Detta gor jag gratis! Emaila mig pa kgranhn@northpark.edu om du ar intresserad.

Varför plugga på North Park University? NPU erbjuder alla svenska studenter ett stipendium. I år ligger det på $10,000. Vilket innebar att istället for att betala ca $32,000 per år, betalar du bara ca $22,000 per år. Då ingår mat och boende. Det kanske låter mycket men du får tänka på att boende, om du bor själv, och mat i Sverige kostar minst 6,000 – 8,000kr per månad. Stipendiumet är baserat på den Svenska vs. Amerikanska valutan. Svenska elever ska kunna klara sig på enbart CSN-lånet.

En annan unik fördel med North Park är att man som svensk kan ta studenten på 3 år istället för på 4 år som på alla andra college/universitet. Jag tror att vi är det enda universitet i USA som erbjuder detta. Genom detta sparar du in mycket pengar. Svenska studenter får 30 credits (1 år) överförda från sina gymnasiebetyg. Man behöver alltså inte ta alla ”general education” klasser, som t.ex. Kemi, Matte mm. Anledningen till detta är att NPU är startat av svenska immigranter för över 100 år sedan. Universitetet är stolt över sina svenska rötter och vill ha svenska studenter på skolan. Det brukar heller inte vara några problem för svenska studenter att bli antagna till skolan. Om du inte har allt för många IG:n vill säga.

North Park kräver heller INTE att man har gjort TOEFL och SAT proven som alla andra universitet gör. Språktestet är gratis görs när man är på plats. Chicago som stad är fantastisk. Man hör inte så mycket om den i Sverige som man borde göra. Chicago är den 3e största staden efter New York och Los Angeles. Stor-Chicago har 9,7 miljoner invånare medan det bor 2,7 miljoner i staden Chicago. Till skillnad från de flesta städerna i USA så finns det i Chicago ett tunnelbanesystem som fungerar utmärkt. Man kan alltså ta sig i stort sett överallt utan bil, vilket inte är så vanligt i USA.

Skolan ligger också precis vid en tågstation och du tar dig till stadskärnan på ca 20 min. Chicago har 4 av de 6 högsta skyskraporna i landet, inklusive Willy’s Tower som är den högsta. Chicago är en idrotts-tokig stad. Populära idrottslag i staden är Chicago Bulls (basket), Chicago Blackhawks (hockey), Chicago Bears (football) och Chicago Cubs (baseball). Det finns också flera stränder mitt i staden.


Sveriges mest utbildande nyhetsbrev?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀