Visa studentum.se som: Mobil

Vad är viktigt när du väljer vilken stad du ska plugga i? Gör vår undersökning (max 2 min) och var med och utse Sveriges bästa studiestad! 🎓

Jag behöver er hjälp! - Forum

2019-02-10 14:03   A

Hej!

När jag läser behörighet till t.ex. programmet beteendevetare på Uppsala Universitet så står det saker jag inte förstår.

T.ex. så står det att man behöver ha läst matematik 2a/2b/2c. Jag går samhällslinjen med inriktning beteendevetenskap. Vi läser matematik 1b/2b. Men vad är då matematik 2a och 2c? Jag läser ju matematik 2b, men hur ska jag läsa matematik 2a? Jag förstår inte.

Det står också samhällskunskap 1b/1a1+1a2, vad betyder det? Vad är 1a1 och vad är 1a2? Jag läser samhällskunskap 1b och 2, är det då tillräckligt? Eller förväntas jag läsa fler kurser innan jag börjar läsa ett program? Jag går ju samhällslinjen, borde inte allt inkluderas där?

Jag har så många frågor och jag hoppas ni kan besvara några av dem. Tack på förhand.


Recensionspolicy

recensionspolicy studentum.se

Vill du lämna en recension om en skola eller en utbildning på studentum.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra att hitta den utbildning som passar dem bäst. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in