Visa studentum.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt utbildningsval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Järnvägsprojektör

Som järnvägsprojektör arbetar du med att projektera järnvägsteknik för den växande volymen och för snabbare tåg.

Vad jobbar en järnvägsprojektör med?

Järnvägen har en viktig roll i samhället och Sverige storsatsar på området. De kommande åren ska det investeras hundratals miljarder kronor endast i Stockholm och Mälardalsområdet, och det finns spännande planer på höghastighetståg. Samtidigt går många i pension och företagen har svårt att rekrytera. Det innebär att du kan få ett riktigt bra jobb direkt efter utbildningen. En järnvägsprojektör har en nyckelroll i järnvägsprojekt och behöver se helheten i vilka arbeten och konstruktioner som kommer att krävas.


Du arbetar med att rita och planera tekniklösningar för både små och stora infrastrukturprojekt. Det kan vara att exempelvis konstruera el, signal och tele i CAD-miljöer, planera och rita teknik för framtidens järnväg och spårtrafik och att ta fram effektiva tekniklösningar för infrastrukturprojekt.

Låter järnvägsprojektör som ett yrke för dig? Hitta din utbildning här!

Utbildningar till järnvägsprojektör


Byggföretagen

Byggföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation för 3 600 bygg-, anläggnings- och specialföretag verksamma på den svenska byggmarknaden. Organisationen verkar för att förbättra villkoren för medlemsföretag och bygg- och anläggningsbranschen i stort. Vår vision är ett hållbart samhällsbyggande i världsklass. För att det ska bli verklighet krävs att branschen är attraktiv, sund och säker – en framtidsbransch i ständig utveckling med gott anseende.


 Tillbaka till Byggföretagen

Senast uppdaterad: 03 apr 2020

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2020-04-03

Bantekniker

Skulle du vilja jobba med att förbättra framkomligheten för tåg? Som bantekniker jobbar du med underhåll av järnvägen på olika sätt. Läs mer om yrket här!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-04-03

Spårsvetsare

En spårsvetsare arbetar med underhåll, felavhjälpning och nybyggnation av järnvägsspår, i tunnelbanan och på spårväg. Låter det som ett spännande yrke? Läs mer om hur det är att jobba som spårsvetsare och vilken utbildning du kan gå här!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-04-03

Signaltekniker

Är du en stresstålig person som gillar att arbeta utomhus? Tycker du om att jobba med problemlösning? Då kan signaltekniker vara ett yrke för dig. Läs mer om yrket här!

Läs mer
Recensionspolicy

recensionspolicy studentum.se

Vill du lämna en recension om en skola eller en utbildning på studentum.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra att hitta den utbildning som passar dem bäst. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se
Logga in