Järnvägsprojektör

Som järnvägsprojektör arbetar du med att projektera järnvägsteknik för den växande volymen och för snabbare tåg. Järnvägen har en viktig roll i samhället och Sverige storsatsar på området. Tycker du att det låter spännande? Läs mer om hur det är att jobba som järnvägsprojektör här!

Som järnvägsprojektör arbetar du med att projektera järnvägsteknik för den växande volymen och för snabbare tåg.

Vad jobbar en järnvägsprojektör med?

Järnvägen har en viktig roll i samhället och Sverige storsatsar på området. De kommande åren ska det investeras hundratals miljarder kronor endast i Stockholm och Mälardalsområdet, och det finns spännande planer på höghastighetståg. Samtidigt går många i pension och företagen har svårt att rekrytera. Det innebär att du kan få ett riktigt bra jobb direkt efter utbildningen. En järnvägsprojektör har en nyckelroll i järnvägsprojekt och behöver se helheten i vilka arbeten och konstruktioner som kommer att krävas.


Du arbetar med att rita och planera tekniklösningar för både små och stora infrastrukturprojekt. Det kan vara att exempelvis konstruera el, signal och tele i CAD-miljöer, planera och rita teknik för framtidens järnväg och spårtrafik och att ta fram effektiva tekniklösningar för infrastrukturprojekt.

Låter järnvägsprojektör som ett yrke för dig? Hitta din utbildning här!

Utbildningar till järnvägsprojektör


Byggföretagen

Byggföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation för 3 600 bygg-, anläggnings- och specialföretag verksamma på den svenska byggmarknaden. Organisationen verkar för att förbättra villkoren för medlemsföretag och bygg- och anläggningsbranschen i stort. Vår vision är ett hållbart samhällsbyggande i världsklass. För att det ska bli verklighet krävs att branschen är attraktiv, sund och säker – en framtidsbransch i ständig utveckling med gott anseende.


 Tillbaka till Byggföretagen


Annonser