Visa studentum.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt utbildningsval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Mätningstekniker / Mätningsingenjör

Om du tycker om att arbeta med siffror, ha datorn som hjälpmedel och en växling mellan sysslor inomhus och utomhus, så kan mätningsingenjör eller mätningstekniker vara yrket för dig.

Vad arbetar en mätningsingenjör och en mätningstekniker med?

Mätningsingenjörer och mätningstekniker utför mätningar i många olika sammanhang. Kanske ska ett nytt bostadsområde eller en ny väg byggas. Kanske behövs en ny och bättre karta över ett område. Om två markägare är oense om var gränsen mellan ägorna går kan mätningsingenjören/mätningsteknikern göra en noggrann uppmätning och gränsdragning.

Låter mätningsingenjör som ett yrke för dig? Hitta din utbildning här!

Utbildningar till mätningsingenjör


Byggföretagen

Byggföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation för 3 600 bygg-, anläggnings- och specialföretag verksamma på den svenska byggmarknaden. Organisationen verkar för att förbättra villkoren för medlemsföretag och bygg- och anläggningsbranschen i stort. Vår vision är ett hållbart samhällsbyggande i världsklass. För att det ska bli verklighet krävs att branschen är attraktiv, sund och säker – en framtidsbransch i ständig utveckling med gott anseende.


 Tillbaka till Byggföretagen

Senast uppdaterad: 28 feb 2020

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2020-04-07

Platschef

Det finns stora möjligheter att utvecklas inom rollen som platschef. En platschef har högst ansvar ute på byggarbetsplatsen och ett omväxlande jobb. Det kräver ett bra ledarskap och en mycket god samarbetsförmåga. Platschefen bygger projektteamet av arbetsledare, yrkesarbetare och andra kompetenser såsom entreprenadingenjörer, inköpare och underentreprenörer.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-03-09

Platschefen Emma berättar om drömjobbet

Ingenjör toppar listan över svenskarnas drömjobb. Inom bygg- och anläggningsbranschen är efterfrågan på ingenjörer glödhet. Vi har pratat med ingenjören Emma Meiton om hur det är att vara kvinna i en mansdominerad bransch.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-04-03

Järnvägsingenjör

Är du nyfiken på hur järnvägen fungerar som transportsystem – ur ett tekniskt, ekonomiskt, miljö- och trafiksäkerhetsmässigt perspektiv? Läs mer om hur det är att jobba som järnvägsingenjör här!

Läs mer
Recensionspolicy

recensionspolicy studentum.se

Vill du lämna en recension om en skola eller en utbildning på studentum.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra att hitta den utbildning som passar dem bäst. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se
Logga in