Mätningstekniker / Mätningsingenjör

Tycker du om att jobba både inom- och utomhus och med datorn som hjälpmedel? Då kan mätningsingenjör eller mätningstekniker passa dig. Läs mer om yrket här!

Om du tycker om att arbeta med siffror, ha datorn som hjälpmedel och en växling mellan sysslor inomhus och utomhus, så kan mätningsingenjör eller mätningstekniker vara yrket för dig.

Vad arbetar en mätningsingenjör och en mätningstekniker med?

Mätningsingenjörer och mätningstekniker utför mätningar i många olika sammanhang. Kanske ska ett nytt bostadsområde eller en ny väg byggas. Kanske behövs en ny och bättre karta över ett område. Om två markägare är oense om var gränsen mellan ägorna går kan mätningsingenjören/mätningsteknikern göra en noggrann uppmätning och gränsdragning.

Utbildningar till mätningsingenjör


5 anledningar att välja samhällsbyggnad

↗️ 94% får jobb direkt

Av de som gått en utbildning inom samhällsbyggnad får 94% jobb direkt efter avslutad utbildning (SCB 2019).

🤝 Teamkänslan

En stor del av arbetet inom samhällsbyggnad sker i samarbete med kollegor som alla besitter olika kompetenser.

🏛️ Skapa något bestående

Vill du också kunna peka på en bro och säga till dina barn "Jag var med och byggde den här"? Jobba inom samhällsbyggnad och skapa något bestående som framtida generationer kommer njuta av!

👷‍♀️💼 Omväxlande arbete

Ena dagen arbetar du med planering på kontor, andra dagen är du ute på en byggarbetsplats och leder byggnadsprocessen.

🏙️ Gör skillnad i samhället

Var med och bygg bron som tar pendlaren från ena sidan av staden till den andra och skolbyggnaden som tusentals barn passerar under sin uppväxt.


Lönestatistik för Mätningstekniker / Mätningsingenjör

45 900 kr/månad

Statistiken hämtas från SCB:s lönesök, siffror från 2022


Utbildningar som passar för yrket:


Byggföretagen

Byggföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation för 3 600 bygg-, anläggnings- och specialföretag verksamma på den svenska byggmarknaden. Organisationen verkar för att förbättra villkoren för medlemsföretag och bygg- och anläggningsbranschen i stort. Vår vision är ett hållbart samhällsbyggande i världsklass. För att det ska bli verklighet krävs att branschen är attraktiv, sund och säker – en framtidsbransch i ständig utveckling med gott anseende.


 Tillbaka till Byggföretagen


Annonser