Visa studentum.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt utbildningsval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Kvinnlig arbetsledare som instruerar kollega

Arbetsledare

Framtiden ser ljus ut inom bygg- och anläggningsbranschen. Du kan kontinuerligt utvecklas i din roll och successivt ta ett större ansvar.

Så jobbar du som arbetsledare

Rollen som arbetsledare är ett självständigt och omväxlande jobb med stort eget ansvar. Arbetsledaren arbetar nära en erfaren platschef, vilket innebär att du kontinuerligt utvecklas i din roll och successivt kan ta ett större ansvar. Arbetet innehåller mycket problemlösning och samarbete med många olika människor och kompetenser, vilket ställer krav på en god samarbetsförmåga och gott ledarskap.

Låter arbetsledare som ett yrke för dig? Hitta din utbildning här!

Utbildningar till arbetsledare

Dan-Axel

Möt Dan-Axel ”Daxen” Rosendal

Dan gick en YH-utbildning och arbetar idag som bygg- och anläggningsledare. Han sysslar med kalkyler och anbud, och tycker att yrket passar den som är engagerad och har sunt förnuft. Läs mer om Dan-Axels utbildningsval och hur hans yrke ser ut!

» Läs hela intervjun


Byggföretagen

Byggföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation för 3 600 bygg-, anläggnings- och specialföretag verksamma på den svenska byggmarknaden. Organisationen verkar för att förbättra villkoren för medlemsföretag och bygg- och anläggningsbranschen i stort. Vår vision är ett hållbart samhällsbyggande i världsklass. För att det ska bli verklighet krävs att branschen är attraktiv, sund och säker – en framtidsbransch i ständig utveckling med gott anseende. Läs mer på hemsidan här.


 Tillbaka till Byggföretagen

Senast uppdaterad: 23 mar 2020

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2020-03-20

Från dansare till betongingenjör

Elisabeth Metasalo var tidigare dansare, men insåg att hon ville jobba inom samhällsbyggnad och utbildade sig till betongingenjör. Hon berättar om utbildningen och hur det är att jobba inom byggbranschen! Berätta lite om dig själv! -Jag är 31 år, bor i Stockholm med min sambo och tre barn. Jag spenderar mestadels av min lediga tid med barnen och deras aktiviteter, om jag inte tränar själv.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-03-10

BIM-samordnare

Vill du bidra till att digitalisera bygg- och anläggningsbranschen? Vill du samordna arbetet i framtagandet av digitala byggnadsmodeller? Då kanske BIM (Building Information Model) är något för dig! Läs mer om yrket BIM-samordnare och hitta utbildningar som leder till yrket.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-02-28

Mätningstekniker / Mätningsingenjör

Tycker du om att jobba både inom- och utomhus och med datorn som hjälpmedel? Då kan mätningsingenjör eller mätningstekniker passa dig. Läs mer om yrket här!

Läs mer