Visa studentum.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt utbildningsval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Betongingenjör

Som betongingenjör är du specialist på byggmaterialet betong och bedömer betongens egenskaper och lämplighet för olika användningsområden.

Vad jobbar en betongingenjör med?

Vill du bli specialist på byggmaterialet betong och bedöma betongens egenskaper och lämplighet för olika användningsområden? Betong är ett industriellt framtaget material och används bland annat i byggandet av broar, tunnlar och bostäder. Efterfrågan på betongingenjörer är stor och kommer bli ännu större inom en snar framtid.

I yrkesrollen ingår att leda projekt inom betongområdet, rekommendera val av material och tekniker för betongkonstruktioner. En stor del av arbetet innebär också att ha koll på lagar och regler kopplade till byggnation, att göra tekniska beräkningar, kalkylera och läsa ritningar. Betongingenjörens kompetens kommer bland annat att krävas för järnvägsunderhåll, byggandet av bostäder och vägar.

Låter betongingenjör som ett yrke för dig? Hitta din utbildning här!

Utbildningar till betongingenjör

Möt Elisabet Metasalo

Elisabet var tidigare dansare, men insåg att hon ville jobba inom samhällsbyggnad och utbildade sig till betongingenjör. Hon berättar om utbildningen och hur det är att jobba inom byggbranschen!

» Läs hela intervjun


Byggföretagen

Byggföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation för 3 600 bygg-, anläggnings- och specialföretag verksamma på den svenska byggmarknaden. Organisationen verkar för att förbättra villkoren för medlemsföretag och bygg- och anläggningsbranschen i stort. Vår vision är ett hållbart samhällsbyggande i världsklass. För att det ska bli verklighet krävs att branschen är attraktiv, sund och säker – en framtidsbransch i ständig utveckling med gott anseende.


 Tillbaka till Byggföretagen

Senast uppdaterad: 09 mar 2020

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2020-03-27

Vill du vara med och bygga ett bättre samhälle?

Büsra Yildiz har gått yrkeshögskoleutbildningen Anläggningsingenjör och arbetar nu som projektingenjör. Hon rekommenderar byggbranschen för alla som vill vara delaktiga i att bygga ett bättre samhälle.  - Jag är 26 år, bor tillsammans med min fästman. Mina fritidsintressen är att resa, träna och umgås med nära och kära. - Jag studerade samhällsvetenskap med inriktning ekonomi på gymnasiet och ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-04-03

Järnvägsingenjör

Är du nyfiken på hur järnvägen fungerar som transportsystem – ur ett tekniskt, ekonomiskt, miljö- och trafiksäkerhetsmässigt perspektiv? Läs mer om hur det är att jobba som järnvägsingenjör här!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-04-06

En platschef berättar

Måns Härstedt är platschef på NCC Building Sverige. Han tidigare läst Civilingenjörsutbildningen Väg- och vattenbyggnad på LTH, gått Traineeprogram på NCC och arbetat i olika roller innan han fick yrket som platschef. Läs hela intervjun för att få reda om mer om yrket platschef!

Läs mer
Recensionspolicy

recensionspolicy studentum.se

Vill du lämna en recension om en skola eller en utbildning på studentum.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra att hitta den utbildning som passar dem bäst. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se
Logga in