Visa studentum.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt utbildningsval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Från dansare till betongingenjör

Elisabeth Metasalo var tidigare dansare, men insåg att hon ville jobba inom samhällsbyggnad och utbildade sig till betongingenjör. Hon berättar om utbildningen och hur det är att jobba inom byggbranschen!

Berätta lite om dig själv!

-Jag är 31 år, bor i Stockholm med min sambo och tre barn. Jag spenderar mestadels av min lediga tid med barnen och deras aktiviteter, om jag inte tränar själv.

Varför valde du att utbilda dig till just betongingenjör?

-Jag valde att utbilda mig till betongingenjör på för att jag ville jobba inom samhällsbyggnad. Innan utbildningen var jag föräldraledig en längre tid. Jag har en bakgrund som dansare.

När gick du utbildningen? 

-Jag gick utbildningen ”Betongingenjör” på yrkeshögskolan FEI.SE, gjorde LIA (lärande i arbete/praktikplats) i Stockholm och tog examen i februari 2020.

Vad gör en betongingenjör?

-En betongingenjör kan det väsentliga om betong och hur man ska förhålla sig till materialet. 

Var det lätt att få jobb efter examen?

- Jag har redan fått jobb som projektingenjör och börjar i april 2020.

Vad är bäst med att jobba inom byggbranschen?

-Man ska välja byggbranschen för att det är en vettig bransch. Kunskapen inom branschen är användbar för många och det som vi bygger är på riktigt. Det finns mycket att lära för den som är intresserad och ser behovet av att kunskapen förs vidare.

Vad skulle du säga till någon som är intresserad av jobba inom byggbranschen?

-Klimatet i bygg- och anläggningsbranschen kan nog variera, men för att trivas i en lite hårdare miljö bör man vara ödmjuk inför uppgiften och inte sätta sig själv i fokus!

Vad gör du om fem år?

-Om 5 år jobbar jag kvar i byggbranschen och har blivit lite varmare i kläderna.

Är du intresserad av att jobba som betongingenjör? Hitta en utbildning:

Betongingenjör


Byggföretagen

Senast uppdaterad: 20 mar 2020

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2020-03-10

BIM-samordnare

Vill du bidra till att digitalisera bygg- och anläggningsbranschen? Vill du samordna arbetet i framtagandet av digitala byggnadsmodeller? Då kanske BIM (Building Information Model) är något för dig! Läs mer om yrket BIM-samordnare och hitta utbildningar som leder till yrket.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-03-10

Anläggningsingenjör

Vill du arbeta med samhällsutveckling och infrastruktur? Framtiden som anläggningsingenjör ser väldigt ljus ut! Som anläggningsingenjör är du en viktig nyckelperson. Du arbetar med att planera och driva framtida bostads- och infrastruktursatsningar. Det handlar även om långsiktiga storsatsningar inom kollektivtrafik, järnvägar och vägar. Ofta är det projekt med stora investeringar.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-04-07

Platschef

Det finns stora möjligheter att utvecklas inom rollen som platschef. En platschef har högst ansvar ute på byggarbetsplatsen och ett omväxlande jobb. Det kräver ett bra ledarskap och en mycket god samarbetsförmåga. Platschefen bygger projektteamet av arbetsledare, yrkesarbetare och andra kompetenser såsom entreprenadingenjörer, inköpare och underentreprenörer.
Läs mer
Recensionspolicy

recensionspolicy studentum.se

Vill du lämna en recension om en skola eller en utbildning på studentum.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra att hitta den utbildning som passar dem bäst. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se
Logga in