Från dansare till betongingenjör

Elisabeth Metasalo var tidigare dansare, men insåg att hon ville jobba inom samhällsbyggnad och utbildade sig till betongingenjör. Hon berättar om utbildningen och hur det är att jobba inom byggbranschen!

Berätta lite om dig själv!

-Jag är 31 år, bor i Stockholm med min sambo och tre barn. Jag spenderar mestadels av min lediga tid med barnen och deras aktiviteter, om jag inte tränar själv.

Varför valde du att utbilda dig till just betongingenjör?

-Jag valde att utbilda mig till betongingenjör på för att jag ville jobba inom samhällsbyggnad. Innan utbildningen var jag föräldraledig en längre tid. Jag har en bakgrund som dansare.

När gick du utbildningen? 

-Jag gick utbildningen ”Betongingenjör” på yrkeshögskolan FEI.SE, gjorde LIA (lärande i arbete/praktikplats) i Stockholm och tog examen i februari 2020.

Vad gör en betongingenjör?

-En betongingenjör kan det väsentliga om betong och hur man ska förhålla sig till materialet. 

Var det lätt att få jobb efter examen?

- Jag har redan fått jobb som projektingenjör och börjar i april 2020.

Vad är bäst med att jobba inom byggbranschen?

-Man ska välja byggbranschen för att det är en vettig bransch. Kunskapen inom branschen är användbar för många och det som vi bygger är på riktigt. Det finns mycket att lära för den som är intresserad och ser behovet av att kunskapen förs vidare.

Vad skulle du säga till någon som är intresserad av jobba inom byggbranschen?

-Klimatet i bygg- och anläggningsbranschen kan nog variera, men för att trivas i en lite hårdare miljö bör man vara ödmjuk inför uppgiften och inte sätta sig själv i fokus!

Vad gör du om fem år?

-Om 5 år jobbar jag kvar i byggbranschen och har blivit lite varmare i kläderna.

Är du intresserad av att jobba som betongingenjör? Hitta en utbildning:

Betongingenjör


Byggföretagen


Annonser