Utbildningstest - Tekniska Thea

Här hittar du ditt resultat. Du kan också läsa mer om olika yrken som passar dig och din profil.

Läs om de andra profilerna här:

Ekonomiska Enya, Naturnära NourOmhändertagande Ossian, Samhällsvetenskapliga Samir, Kommunikativa Kasper, Estetiska Ebba, Serviceinriktade Simon.

Tekniska Thea

Du Blev: Tekniska Thea

Om du hamnar här så tillhör du säkert en av dem som gillar att vara först med den senaste tekniken och gillar att sitta vid datorn eller mecka med bilen? Att vara tekniskt lagd är någonting inte alla är och därför verkligen kunskaper att ta vara på. Genom tekniken kan vi använda oss av naturens fysiska resurser och omvandla dessa till olika produkter.

Nedan följer ett urval av yrken och utbildningar som kan passa dig!

Teknik, bygg och anläggning

Yrken som en utbildning i teknik kan leda till är exempelvis tekniker, elektriker, byggnadsingenjör, ingenjör eller varför inte produktionsansvarig på en teknikavdelning. Om du är ute efter en teknisk utbildning men saknar den behörighet som krävs kan du börja med att läsa ett tekniskt basår för att lösa dina behörighetsproblem. Ett tekniskt basår kan du läsa på olika typer av skolor.

Sök utbildningar inom teknik
Sök teknikutbildningar inom bygg
Sök teknikutbildningar inom el och elektronik
Sök teknikutbildningar inom energi
Sök teknikutbildningar inom industri
Sök ett tekniskt basår

Ingenjör

Ingenjör är en titel som beskriver en viss grad av tekniskt kunnande. Det finns många yrken och utbildningar till ingenjör, du kan i princip jobba med vad som helst!.Det finns många olika områden att hitta arbete inom efter en utbildning till ingenjör. Exempel på branscher kan vara teknik- eller byggbranschen, inom design, produktion, försäljning eller marknadsföring.

Sök utbildningar till ingenjör

Civilingenjör

Skillnaden mellan en utbildning till ingenjör och civilingenjör är att du studerar i fem år istället för tre för att bli civilingenjör. Det innebär att du är expert inom det område du valt att studera. Vill du ha en kreativ och bred utbildning ska du välja att läsa en utbildning till civilingenjör. Arbetsmarknaden blir automatiskt bred och du kan arbeta inom kommunal, privat, statlig eller internationell sektor beroende på vad du vill arbeta med. Områden du kan välja mellan sträcker sig från marknadsföring och försäljning till konstruktion, det gemensamma är att det oftast rör sig om det tekniska området.

Sök utbildningar till civilingenjör

Data, IT och grafisk design

Inom området för data, IT och grafisk design är behovet av din expertis stor. Du kan anställas som konsult och bli uthyrd för att variera dina arbetsplatser eller jobba på en myndighet, företag, organisation eller liknande. Det efterfrågas alltid efter duktiga personer inom data och IT. Du kan till exempel arbeta med underhåll av system, designa hemsidor eller kanske programmera nya system.

Sök utbildningar inom data och IT
Sök utbildningar inom webbproduktion
Sök utbildningar inom grafisk design
Sök utbildningar inom IT och nätverk 
Sök utbildningar inom programmering 
Sök utbildningar inom systemvetenskap 

Elektronik

Gillar du att analysera hur saker och ting hänger ihop? Var du barnet som plockade isär dina prylar för att se hur de egentligen såg ut på insidan? Kanske kan en karriär inom elektronik vara något för dig! Oavsett vilken utbildning du väljer så får du de kunskaper som krävs för att kunna medverka till att driva utvecklingen inom elektronik framåt.

Sök utbildningar inom el och elektronik

Transport

Att arbeta inom transportsektorn innebär en rörlig arbetsdag. Kanske vill du flyga flygplan, köra taxi eller långtradare? Eller är du en person som tycker om att åka båt och kanske ser dig själv göra karriär på sjön? Då kan du studera till sjökapten eller kanske maskinbefäl.

Sök utbildningar inom transport
Sök utbildningar inom flygbranschen
Sök utbildningar inom sjöfart
Sök utbildningar inom järnväg

Stämde detta inte in på dig? Tryck på länkarna under diagrammet längst upp för att läsa om de andra profilerna. Kanske ligger du väldigt nära två olika profiler? Möjligheterna är oändliga! Lycka till!


Annonser