8 tips på hur du kommer igång med träningen

Även om det kan kännas tungt att komma igång med träningen så kan vi lova att det är värt det! Du blir både gladare, friskare, piggare och orkar mer. Ett vinnande koncept eller hur? Det behöver inte heller vara svårt och tungt att komma igång, här är våra bästa tips på hur träningen blir en bra och rolig vana!

8 tips på hur du kommer igång med träningen

Även om det kan kännas tungt att komma igång med träningen så kan vi lova att det är värt det! Du blir både gladare, friskare, piggare och orkar mer. Ett vinnande koncept, eller hur? Det behöver inte heller vara svårt och tungt att komma igång, här är våra bästa tips på hur du kommer igång och gör träningen till en bra och rolig vana!


1. Ta reda på ditt varför

Varför vill du träna? Genom att svara på den frågan hittar du också din drivkraft till att hålla igång träningen. När din motivation tryter (det kan den faktiskt göra) är det viktigt att gå tillbaka till drivkraften – det gör det lättare att fortsätta träningen.   

2. Träning ska vara roligt
Vilken träningsform tycker du är roligast? Är det styrketräning, löpning, klättring, tennis eller gruppträning? Träning finns i alla dess former – testa dig fram för att hitta dina favoriter!

Till utbildningar inom idrott 


3. Planera in din träning
Boka in tid med dig själv i din kalender när du tränar. På så vis blir det faktiskt svårare att strunta i träningen. Boka in veckans träningspass på söndagskvällen och gör dig motiverar och förberedd inför träningsveckan.   

4. Träna med en vän – eller träna själv
Det finns inga rätt eller fel när det gäller hur eller med vem du ska träna. Trivs du bra med att träna själv ska du göra det! Vill du istället träna med en kompis går det lika bra, det kan dessutom göra det svårare att hoppa över träningen och ni får tid att umgås och peppa varandra - två flugor i en smäll. Trivs du bra med att peppa andra finns det många olika tränarutbildningar som kan passa dig! 

Till olika tränarutbildningar


5. All träning räknas
Tog du trapporna istället för hissen? Bra jobbat! Ta alla chanser du får till lite extra träning i vardagen!

6. Ät ordentligt
När du tränar är det viktigt att äta regelbundet och fylla på med bra livsmedel och energi så att du har energi i kroppen vid träningen. Glöm inte bort att dricka ordentligt med vatten! Vill du lära dig mer om vad kroppen behöver? 

Till utbildningar inom kost 


7. Sätt upp ett mål
Vad vill du uppnå med din träning? Ett personligt mål gör det lättare att hålla träningen levande, men ställ inte för höga krav på dig själv! Är det ett stort mål så går det oftast att dela upp i delmål. Träningen blir roligare och enklare när nästa träningsmål är runt hörnet!

8. Belöna dig själv
… och glöm inte att belöna dig själv när du når dina mål! Gör nya träningskläder det lättare för dig att hålla igång träningen eller har du något annat du vill belöna dig med? Unna dig!

Nu har du fått tips på hur du kommer igång med träningen, kör hårt! Vill du lära dig mer om träning och hjälpa andra att nå sina mål?

Läs en utbildning till PT


Annonser