26 maj 2023

Yrken inom pedagogiskt arbete

Vill du jobba att sprida kunskap till barn, ungdomar eller vuxna? Då kan ett yrke inom pedagogiskt arbete passa dig! Här kan du läsa mer om olika pedagogiska yrken med varierande utbildningsnivåer - hitta det yrke som passar just dig!

När du jobbar med ett yrke inom pedagogiskt arbete innebär att du planerar, organiserar och genomför aktiviteter med målet att lära ut och främja kunskap, färdigheter och personlig utveckling hos personer i olika åldrar och sammanhang. 

Här kan du läsa mer om olika yrken inom pedagogiskt arbete


Vad kan man jobba med inom pedagogiskt arbete?

Många pedagogiska yrken finns såklart inom skolan, och beroende på om du är intresserad av att jobba med barn i yngre ålder eller ungdomar så finns det olika yrken att välja mellan. Du kan exempelvis jobba som lärare på gymnasiet eller i grundskolan, och som förskollärare med yngre barn. Det råder brist på utbildade personer inom många yrken inom pedagogiskt arbete, vilket innebär att det finns bra möjligheter att få ett jobb efter att du har gått en utbildning. Ovan kan du läsa mer om olika pedagogiska yrken och vilken utbildning som krävs för varje yrke – för att se vad som passar dig bäst. 


Tillbaka till Yrkesguiden

Senast uppdaterad: 26 maj 2023

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2023-04-25

Fritidspedagog eller lärarassistent – vad är skillnaden?

Vill du vara med och skapa en meningsfull skoltid för barn och unga? Då kan fritidspedagog eller lärarassistent vara yrken för dig! Här reder vi ut vad som skiljer de två yrkena åt.  

Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-05-29

Så blir du specialpedagog

Drömmer du om att hjälpa och stödja elever med särskilda behov? Att bli specialpedagog kan vara den rätta vägen för dig. Vi på studentum.se guidar dig när det kommer till utbildningsvägar, arbetsuppgifter, viktiga egenskaper och lön för en specialpedaog.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-05-29

Så blir du förskollärare

Vill du arbeta med barn och deras första tid i skolgången? Läs mer om yrket förskollärare och se vilken utbildning du behöver.

Läs mer
Sveriges mest utbildande nyhetsbrev?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀