Filtrera efter
Kategori
YH-utbildning
Göteborg
Utbildningsform
Fler filter
Visar 1-20 av 161 träffar
1
2
3
4
...
9
Annonser

Popular categories

Reportage inom YH-utbildning

Elever och lärare berättar om KUI vuxenutbildning och hur det är att studera här. KUI utbildar dig som vill arbeta med människor inom vård, omsorg, barn, fritid och hälsa.

Vad innebär det att studera på YH?

Till skillnad från studier på universitet, är YH-utbildningar kortare och mer fokuserade på att få ut studenten i arbetslivet. Istället för att studera i tre till fem år under akademiska förhållanden med kortare praktik och mindre insikt i arbetsmarknaden, erbjuder YH-skolorna i Göteborg ett brett utbud av YH-utbildningar som fokuserar på att kombinera teori med generösa praktikperioder. De är perfekta för dig som snabbt vill ut på arbetsmarknaden för att applicera dina nya kunskaper och knyta viktiga kontakter i din framtida karriär.

Studera på plats eller på distans

YH-utbildningarna sker på plats eller på distans, det beror helt på den skola och utbildning du väljer. Listan på de YH-utbildningar Göteborgs 34 skolor erbjuder kan göras lång, men nedan har vi sammanställt ett axplock för att du ska få en bättre uppfattning om vilka spännande framtidsmöjligheter en YH-utbildning kan innebära.

  • Systemutvecklare - objektorienterad systemutveckling
  • Lönespecialist
  • International Account Manager
  • Anläggningsingenjör med BIM-kompetens
  • Internationell säljare/marknadsförare
  • TRAC - Diplomerad resekonsult


Hur vet jag om YH passar mig?

Göteborgs YH-utbildningar har något att erbjuda alla. Det spelar ingen roll om du precis tagit studenten från gymnasiet, haft varierande anställningar eller jobbat på samma företag de senaste 20 åren, det enda som räknas är att du är redo för en positiv förändring. Om du tycker om att variera teoretiska studier med praktiska uppgifter och praktik, även kallad LIA (lärande i arbete) kan Göteborgs YH-utbildningar vara ett bra val för dig. 

Fördelarna med att studera på YH

En YH-utbildning är perfekt för dig som snabbt vill få en relevant utbildning anpassad utifrån arbetsmarknadens behov. Bor du dessutom i Göteborg har du en uppsjö av valmöjligheter. En stor skillnad mellan yrkeshögskolor universitet, är att samtliga utbildare på YH är yrkesprofessionella och själva driver företag eller arbetar inom den bransch och det område de föreläser. På så sätt har YH-utbildningar en närmare relation till dagens arbetsmarknad och de tar tillsammans fram innehåll och material utifrån behovet på arbetsmarknaden.

LIA:n är även en stor fördel med YH-studier, eftersom den exponerar dig för ditt framtida yrke på ett effektivt sätt. Det är mycket vanligt att studenter efter avslutade studier får anställning på det företag de har gjort sin praktik.

Kommer jag att få jobb efter avslutade studier?

Den största och viktigaste delen av en YH-utbildning, är att leda vägen till ett nytt arbetsliv. Skolor som erbjuder YH-utbildningar håller i regel mycket hög standard eftersom de är granskade av MYH (Myndigheten för yrkeshögskolan). Det innebär att de måste uppfylla många kriterier när det kommer till vad utbildningarna ska innehålla och hur de utformas.