Blev restaurangchef efter utbildningen

"Jag blev restaurangchef direkt efter utbildningen!"
Anna Larsson gick ut YH Food & Beverage på FEI och tog samtidigt klivet upp till restaurangchef på en av Sveriges bästa restauranger. Redan under utbildningen blev hon erbjuden det nya jobbet och när Anna blickar tillbaka på studietiden är det lärarna och kunskaperna i ledarskap hon värderar högst.

Företagsekonomiska Institutet (FEI)

– Jag arbetade tidigare som hovmästare och sökte mig till YH på FEI eftersom jag var redo att ta nästa steg. Utbildningen gav mig djupa kunskaper inom ekonomi, ledarskap, kommunikation och mycket mer. Det var en väldigt lärorik tid, säger Anna Larsson, restaurangchef på Oaxen Slip i Stockholm.

Utbildningen blev en jackpot för Anna Larsson som både fick nytt jobb, ökat självförtroende och en användbar kunskapsgrund. Anna hade redan arbetat flera år inom restaurangbranschen och såg möjligheten att utvecklas genom att läsa Food & Beverage Manager YH-utbildning på FEI. Den ett och ett halvt år långa utbildningen har även en 18 veckor lång Lärande i arbete, LIA-period.

– Under utbildningen fick jag kunskaper inom bland annat projektledning, ekonomi och ledarskap, lärarna var väldigt pedagogiska och hade alla olika erfarenheter och unika upplägg. Inför praktikperioden längtade jag efter att praktisera allt vi läst om i klassrummet, säger Anna Larsson.

För att säkerställa hög kvalitet på utbildningarna samarbetar FEI med flera stora aktörer inom hotell- och restaurangnäringen, bland annat Scandic, Berns Group och Stureplansgruppen. De är delaktiga i att utforma utbildningen vilket säkerställer att den utarbetas efter branschens behov av kompetens.

– Det finns ett stort behov av fler utbildade i branschen, färre än fem procent inom hotell och restaurang har eftergymnasial utbildning. YH-utbildningen Food & Beverage Manager passar alla som vill ha jobb eller komma vidare i sin karriär och efter examen arbetar många som restaurangchef, kökschef eller platschef, säger Stefan Carlberg, verksamhetsansvarig för FEIs YH-utbildningar.

Majoriteten av deltagarna på Food & Beverage Manager får jobb direkt efter examen, mycket på grund av att utbildningen väver ihop teoretiska kunskaper med praktisk erfarenhet.

– Det är en uppskattad utbildning i branschen. De studerande kommer ut i arbetslivet med ny och aktuell kunskap som de även fått erfarenhet av under LIA-perioden, säger Stefan Carlberg.

FEI Food & Beverage Manager är en Yrkeshögskoleutbildning (YH) som anordnas i samverkan med arbetslivet och på uppdrag av Myndigheten för yrkeshögskolan. Det finns även möjlighet att läsa hela eller delar av heltidsutbildningen på distans med FEI FLEX.
Läs mer om Food & Beverage Manager

Gör en intresseamälan


Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: FEI – Företagsekonomiska Institutet

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.