Studera i Skövde

Din nya mötesplats

Vid berget Billingen, mellan de två sjöarna Vättern och Vänern, finner du Skövde. Om du ska studera i Skövde finns det ett brett utbud av utbildningar, allt från högskola och komvux till stadens olika yrkes- , och YH-utbildningar.
Visar 1-20 av 177 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 177 träffar
1
2
3
4
...
9

Hitta din utbildning i Skövde

Hitta din utbildning i Skövde

Om du vill gå en utbildning i Skövde eller bara en viss kurs finns möjlighet till variation och nya upplevelser oavsett intresse. Som student i Skövde kan du ha ett varierande liv, allt från storstadsliv till friluftsliv. Enligt många har Skövde ett lika stort utbud som en större stad när det kommer till handel, företag, idrott, resturanger och kultur. Du har dessutom nära till allt, vilket är smidigt om du väljer en utbildning i Skövde.    

När du inte pluggar kan du besöka Billingens fritidsområde eller vandra Billingeleden som är 40 km lång, utöver det finns en mängd olika slingor och vandringsstråk. Vill du träna och röra på dig, finns massor av möjligheter för den som vill plugga i Skövde. Det finns ett flertal fotbollsplaner, idrottshallar och gym. Är du sportintresserad finns en uppsjö att välja mellan, allt från frisbeegolf till simning.

Söker du någon form av nöje, kan du som student i Skövde kanske besöka någon av stadens biografer eller varför inte ha en helkväll på de pubar, krogar och nattklubbar som Skövde har ett erbjuda.
Studentbostad i Skövde

Studentlägenheter finns både centralt och lite utanför vilket kan vara bra om du som student i Skövde söker ett billigare alternativ. Välj mellan egen lägenhet, rum i studentkorridor eller varför inte dela lägenhet med kompis? Majoriteten av studenterna bor i centrala Skövde i närheten av Högskolan och stadskärnan.

Inför terminstart är ofta ont om bostäder i Skövde. Därför är det viktigt att vara ute i god tid. Ska du börja studera i Skövde finns det olika sätt att hitta en bostad. Ta kontakt med bostadsbolagen, sök efter lägenheter i lokaltidningarna eller annonsera på egen hand.   

Jämför dina favoriter