Visa studentum.se som: Mobil

Operativ produktionstekniker

Campus Västra Skaraborg
Sammanfattning
YH-utbildning
Lidköping, Skövde
1,5 år
Heltid/deltid
CSN-berättigad
Öppet hus
2021-10-26
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Lidköping
Vår 2022
2021-11-20

Skövde
Vår 2022
2021-11-20

Operativ produktionstekniker

Utbilda dig till Operativ produktionstekniker

Bli eftertraktad på arbetsmarknaden och var med och utveckla hållbara produktionsprocesser inom livsmedels-, läkemedels- och tillverkningsindustrin.

Utbilda dig till Operativ produktionstekniker med inriktning polymera material. Utbildningen är 1,5 år lång och omfattar 300 yrkeshögskolepoäng.

Mellan vecka 2-4, 2022, kan du gå en kurs som gör dig behörig. Läs mer längre ned på sidan.

Mer om utbildningen:
Polymera material är komplexa och används överallt runt omkring oss, exempelvis i byggnadsmaterial, implantat och förpackningar. Tillverkarna är i stort behov av personer med kompetens som kan bidra till hållbar utveckling och effektivisering via bland annat LEAN. Vi erbjuder en specialiserad utbildning som ger praktiska och teoretiska kunskaper för att arbeta som produktionstekniker i de flesta tillverkande företag samtidigt som du får eftertraktad kompetens att arbeta med formsprutning, formgjutning och värmeformning inom polymerindustrin.

En stor del av utbildningstiden är lärande i arbete (LIA) på en arbetsplats som ger dig möjlighet att utveckla dina kunskaper i arbetslivet. De företagskontakter du knyter under dina LIA-perioder ger ökade chanser till jobb direkt efter utbildningen. Du kan göra din LIA såväl i Sverige som utomlands i hela Europa.

Vad kan jag jobba som?
Efter utbildningen kan du arbeta som exempelvis processoperatör, tekniker, produktionsberedare eller ställare på företag inom plast- och gummiindustrin men också övriga tillverkningsindustrin. Ansvarsområden är bland annat att göra riskanalyser, styra och övervaka tillverkningsprocesser, säkerställa att dessa sker effektivt och med hög kvalitet men också att kunna åtgärda eventuella fel vilket kräver stor kunskap om såväl tillverkningsprocessen, utrustningen samt materialet.

Bli behörig!
Under vecka 2-4, 2022, erbjuder vi kursen Produktionskunskap bas, som ger behörighet till utbildningen Operativ produktionstekniker. Ansök här:

Kom ihåg att du måste ansöka till både Produktionskunskap bas och YH-utbildningen, Operativ produktionstekniker.

För mer information om Operativ produktionstekniker, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningens innehåll

Föreläsningarna ges på Campus Västra Skaraborg med sändning till Skövde två till tre dagar per vecka. Övriga dagar ägnas åt självstudier. Utbildningen är en platsbunden heltidsutbildning med stor näringslivsanknytning genom bland annat LIA (praktik) på företag där du redan under studietiden skapar viktiga kontakter som leder till jobb.

Lärande i arbete:
En del av dina studier kommer att vara förlagda till en arbetsplats på så kallad LIA, lärande i arbete. Under LIA-perioderna kommer du att få en förståelse för yrkesrollen och dess arbetsuppgifter, samt möjlighet att fördjupa dina kunskaper. LIA-perioderna kommer även att ge dig möjlighet att prova på att arbeta samt att skapa ett viktigt nätverk inför kommande anställning. Du kan göra LIA i Sverige, men också utomlands.

Så ansöker du

Ansök innan 20 november, 2021. Ansökan görs via Campus Västra Skaraborgs hemsida.

Grundläggande behörighet för yrkeshögskolan.

Du är behörig att antas till en yrkeshögskoleutbildning om du uppfyller något av följande:
1. Har en gymnasieexamen från gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning.
2. Har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i punkt 1 ovan.
3. Är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning.
4. Genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen.

Samt
Lägst betyget E/3/G i följande kurser:

  • Mekatronik 1
  • eller Produktionskunskap 1
  • eller Teknik 1
  • eller motsvarande kunskaper

Examen & Intyg

Yrkeshögskoleexamen

Campus Västra Skaraborg

Oavsett om du vill byta karriär, vidareutbilda dig eller hämta kunskap och inspiration, så har vi något för dig. På Campus Västra Skaraborg kan du läsa yrkeshögskoleprogram eller gå utbildningar på högskolenivå. Du bestämmer. Campus Västra Skaraborg erbjuder flexibla utbildningsformer...


Läs mer om Campus Västra Skaraborg och visa alla utbildningar.

Öppet hus

Öppet hus

Välkommen på Öppet hus!

Den 26 oktober mellan kl. 15-16.30 är du välkommen hit till oss på Fabriksgatan 2 i Lidköping för att få veta mer om våra yrkeshögskole- och högskoleutbildningar Operativ produktionstekniker, Bygglovshandläggare, Operativ digital kommunikatör och Förskollärarprogrammet som alla startar i vår.

Vill du hellre träffas digitalt? Inga problem! Öppet hus har självklart en digital möteslänk också (länken publiceras på vår hemsida den 26/10).

Tisdagen den 26 oktober, 15.00-16.30, Fabriksgatan 2, Lidköping

Ta steget. Välkommen till oss!

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2021-10-26    Tid:   15:00 - 16:30  

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Operativ produktionstekniker

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Campus Västra Skaraborg

Fabriksgatan 2
Lidköping 531 30


Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Operativ produktionstekniker från Campus Västra Skaraborg, fyll i följande uppgifter: