Visa studentum.se som: Mobil

Operativ produktionstekniker

Campus Västra Skaraborg
Sammanfattning
Yh-utbildning
Lidköping, Skövde
1,5 år
Heltid/deltid
CSN-berättigad
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Lidköping
Vår 2022
2021-11-20

Skövde
Vår 2022
2021-11-20

Operativ produktionstekniker

Läs en Yh-utbildning till Operativ produktionstekniker

Är du tekniskt intresserad, noggrann och vill ha ett självständigt yrke där du övervakar och utvecklar produktionsprocesser viktiga för bland annat livsmedel-, läkemedel- och tillverkningsindustrin? Utbilda dig till Operativ produktionstekniker med inriktning mot polymera material.

Polymera material är komplexa och finns överallt runt om oss, exempelvis i byggnadsmaterial, implantat och förpackningar. Tillverkarna är i stort behov av personer som medverkar till utveckling och effektivisering och vi erbjuder en specialiserad utbildning som ger praktiska och teoretiska kunskaper att arbeta med formsprutning, formgjutning, blåsning och värmeformning men också kompetens att göra underhållsarbete och riskanalyser.

Vad kan jag jobba som?

Efter utbildningen kommer du att kunna arbeta som bland annat processoperatör, tekniker, produktionsberedare eller ställare på företag inom plast- och gummiindustrin. Ansvarsområden är bland annat att styra och övervaka tillverkningsprocesser, säkerställa att dessa sker snabbt, effektivt och med hög kvalitet. Det är operatören/teknikern som åtgärdar eventuella fel vilket kräver stor kunskap om såväl själva tillverkningsprocessen, utrustningen samt materialet.

För mer information om Operativ produktionstekniker, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansökan öppnar den 15 september, 2021

Grundläggande behörighet för yrkeshögskolan.

Du är behörig att antas till en yrkeshögskoleutbildning om du uppfyller något av följande:
1. Har en gymnasieexamen från gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning.
2. Har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i punkt 1 ovan.
3. Är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning.
4. Genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen.

Samt
Lägst betyget E/3/G i följande kurser: Mekatronik 1 eller Produktionskunskap 1 eller Teknik 1 eller motsvarande kunskaper

Utbildningens innehåll

LÄRANDE I ARBETE

En del av dina studier kommer att vara förlagda till en arbetsplats på så kallad LIA, lärande i arbete. Under LIA-perioderna kommer du att få en förståelse för yrkesrollen och dess arbetsuppgifter, samt möjlighet att fördjupa dina kunskaper. LIA-perioderna kommer även att ge dig möjlighet att prova på att arbeta samt att skapa ett viktigt nätverk inför kommande anställning. Du kan göra LIA i Sverige, men också utomlands.

Examen & Intyg

Yrkeshögskoleexamen.

Campus Västra Skaraborg

Oavsett om du vill byta karriär, vidareutbilda dig eller hämta kunskap och inspiration, så har vi något för dig. På Campus Västra Skaraborg kan du läsa yrkeshögskoleprogram eller gå utbildningar på högskolenivå. Du bestämmer. Campus Västra Skaraborg erbjuder flexibla utbildningsformer...


Läs mer om Campus Västra Skaraborg och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Operativ produktionstekniker

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Campus Västra Skaraborg

Fabriksgatan 2
Lidköping 531 30


Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Operativ produktionstekniker från Campus Västra Skaraborg, fyll i följande uppgifter:

Du kanske också är intresserad av: