Visar 1-20 av 92 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 92 träffar
1
2
3
4
5

Mer om Komvux och vuxenutbildning i Uppsala

Är du nyfiken på att byta yrkesbana eller behöver du läsa in en kurs för att ha möjlighet att studera vidare? Om du bor i Uppsala finns en mängd olika vuxenutbildningar att välja mellan. Här kan du hitta komvux i Uppsala som passar dig.  

Läs in en kurs eller gå ett helt program 

Om du behöver läsa in gymnasiekurser där du saknar betyg finns det möjlighet att göra detta i Uppsala. Oavsett om det beror på att du inte blivit godkänd i en kurs eller om den inte ingått i ditt program så kan du åtgärda det. Då är komvux en bra möjlighet för att därefter kunna studera vidare mot det du vill, exempelvis på högskola eller universitet. 

Vilka utbildningar finns på komvux i Uppsala? 

Om du är intresserad av att läsa ett helt program på gymnasial nivå finns flera alternativ. Då ingår en rad olika kurser och ofta praktik för att du ska testa på yrket på riktigt. Här är några exempel på yrken du kan studera till i Uppsala:  

  • Personbilsmekaniker 
  • Fastighetsskötare 
  • Larm- och säkerhetstekniker 
  • Målare 
  • Plattsättare 

Om du vill veta mer om en utbildning kan du göra en intresseanmälan och kan då få mer information samt komma i kontakt med skolan. Vet du inte vad du ska välja? Då kan det vara bra att prata med en studie- och yrkesvägledare, till exempel via kommunen.  

Kan jag studera på komvux i Uppsala om jag bor i en annan kommun? 

För att gå en komvuxutbildning behöver du vara skriven i kommunen eller fått beviljat av din hemkommun att du får gå en utbildning i Uppsala. Med andra ord är det din hemkommun som tar beslutet om du kan studera på komvux i annan ort eller inte.  

Hur gör jag en ansökan till komvux i Uppsala? 

Om du bor i Uppsala kan du skicka in din ansökan på kommunens webbplats. Vissa regler kan skilja sig åt beroende på om det är en utbildning på grundläggande eller gymnasial nivå. Vissa kurser kan du bara ansöka till vissa datum medan andra är mer fria. Exakt vad som gäller för din kurs samt sista ansökningsdatum hittar du på kommunens webbplats. 

Kostar det att plugga på komvux? 

Det är kostnadsfritt att studera på komvux när du ansöker via kommunen men du behöver köpa kurslitteratur själv. Du har även rätt att ansöka om studiemedel från CSN. Hur mycket studiebidrag du kan få beror på hur många poäng utbildningen är värd samt studietakten.  

Jämför dina favoriter